Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου, στο πλαίσιο των επαφών και ενεργειών του για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη συγκράτηση της ανεργίας στο νομό, συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ροβέρτου Σπυρόπουλου με την αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ, παρουσία βουλευτών του νομού, της κ. Περλεπέ-Σηφουνάκη από το ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Μαρίνου από το ΚΚΕ και της Ουρανίας Παπανδρέου-Παπαδάκη.

 

Αφού παρουσιάσθηκε το ζήτημα, ο κ. Σπυρόπουλος υπέβαλε δύο προτάσεις. Η πρώτη αφορά στον προγραμματισμό εκ μέρους του υπουργείου μιας τριμερούς συνάντησης μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων, της εργοδοσίας και του υπουργείου. Εναλλακτικά, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας προσφέρθηκε, αφού λάβει εξουσιοδότηση από το σωματείο, να προχωρήσει απευθείας σε συνεννόηση με την εργοδοσία και να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Προϋπόθεση και οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη καλής θέλησης, να αναστείλουν για πέντε ημέρες την απεργία.
Το σωματείο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά.

Στη συνέχεια ακολούθησε συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο Παλίρροια, της εργοδοσίας και παραγόντων του υπουργείου, στην οποία παρέστη ο βουλευτής.

Η συνάντηση κατέληξε στην πρόταση από την πλευρά του υπουργείου να υπάρχει διμερής διάλογος και σε μία εβδομάδα υπόμνημα που θα κατατεθεί με στόχο οι τέσσερις εργαζόμενοι που είναι αυτή τη στιγμή σε διαθεσιμότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρία, καθώς επίσης να τεθεί σε εφαρμογή η πρόταση από πλευράς εργαζομένων για εκ περιτροπής τετραήμερη εργασία για εύλογο διάστημα κάποιων μηνών, με σκοπό την αποφυγή των απολύσεων. Εάν δεν επέλθει συμφωνία ορίστηκε νέα συνάντηση στο υπουργείο σε περίπου δέκα μέρες.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι παραμένει συμπαραστάτης στο πλευρό των εργαζομένων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να μην μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο νομό.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας