Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε ορισμένες γειτονιές του Πηλίου στο Δήμο Κηρέως, εξ αιτίας των αποβλήτων που βγαίνουν στο δρόμο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

Ο Δήμος έχει κάνει ήδη αυτοψία, και ο Δήμαρχος Γιώργος Τριάντης δηλώνει ότι το πρόβλημα θα έχει εκλείψει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η καταγγελία έφτασε στην evia press από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι, και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο είναι αφόρητη, αλλά εγκυμονεί κινδύνους και γαι τη δημόσια υγεία.

Αιτία είναι ότι, στην περιοχή δεν υπάρχει αποχέτευση, παρά το γεγονός ότι το Πήλι ζει στην κυριολεξία από τον τουρισμό το καλοκαίρι, ενώ πολλοί βόθροι ξεχειλύζουν τα απόβλητα τρέχουν στους δρόμους του χωριού, με κίνδυνο να προκληθούν ακόμη και μολύνσεις.

Ένας από τους κατοίκους, ο Σωτηρης Μπούρας, τόνισε μιλώντας στην evia press, ότι προς το παρόν, δεν γίνεται τίποτα από πλευράς του Δήμου ώστε να εκλείψει το πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Δήμαρχος Κηρέως Γιώργος Τριάντης, εξέφρασε μια εντελώς διαφορετική άποψη.

"Περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου"

Ο Γιώργος Τριάντης δέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος, είπε όμως ότι ο Δήμος είναι πολύ δύσκολο να παρέμβει, αφού ο δρόμος στο οποίο παρατηρείται το πρόβλημα είναι Νομαρχιακός.

Παράλληλα, το Πήλι δεν έχει σχέδιο πόλεως, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την παρέμβαση. Στο μεταξύ, και το έδαφος του χωριού δεν βοηθάει για σοβαρές παρεμβάσεις.

"Πήγαμε με τις υγιειονομικές υπηρεσίες και διαπιστώσαμε ότι πράγματι η ρύπανση είναι έντονη. Το Πήλι είχε πάντα πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα" είπε ο Γιώργος Τριάντης και κατέληξε:

"Έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου να συμμοφρωθούν εκείνοι ποι βόθροι τους έχουν πρόβλημα. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα"

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η κατάσταση που επικρατεί στο Πήλι είναι απαράδεκτη, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Εκτός από το Δήμο, ο οποίος έχει σίγουρα ευθύνη, θα μπορούσε και η Νομαρχιά, η οποία διαθέτει έμπειρους τεχνικούς να παρέμβει, ώστε η λύση στο πρόβλημα να είναι οριστική και μάλιστα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Τα θέματα που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία, δεν είναι δυνατόν να περιμένουν, γιατί οι κίνδυνοι μεγιστοποιούνται.

"Λέει ψέματα ο Δήμαρχος"
Με αφορμή την απάντηση του Δημάρχου Κηρέως Γιώργου Τριάντη, ο Σωτήρης Μπούρας, ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στην eviapress, έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:
1.Ο Δήμαρχος υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, όταν λέει ότι ο δρόμος είναι νομαρχιακός ή όταν αναφέρεται σε αυτοψίες, στο έδαφος ή στο σχέδιο πόλεως.
2.Τόσο καιρό, ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι άρχοντες, έβλεπαν πολίτες να σκάβουν αυθαίρετα στους δρόμους και να τοποθετούν λάστιχα, να ρίχνουν βοθρολύματα στους δρόμους, να σκάβουν αυτοσχέδιους βόθρους και να ρίχνουν λύματα σε οικόπεδα και χωράφια.
3.Υπάρχουν πολλές καταγγελίες τόσο στο Δήμο (που κατά τον καταγγέλοντα κάνει τα στραβά μάτια), ενώ καταγγελίες έχουν γίνει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, ακόμη στον συνήγορο του πολίτη.
4.Ο Δήμος Κηρέως έχει εντολή από την επόπτη δημόσιας υγείας κα Σκαρλή, να προχωρήσει σε λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Καταλήγοντας στην επιστολή του ο κος Μπούρας, και αφού επισημαίνει ότι επίκειται το πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σύντομα θα πέσουν οι μάσκες. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικά παιγνίδια με θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία".
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμα ένας γάιδαρος στη Χαλκίδα

Ακόμα ένας γάιδαρος στη Χαλκίδα

25/04/2017
Ακόμα ένα παράνομο παρκάρισμα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Απριλίου επί της λεωφόρου Μακαρίου στη Χαλκίδα....
Ζητείται σερβιτόρα σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Χαλκίδας

Ζητείται σερβιτόρα σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Χαλκίδας

05/04/2017
Το Μεζεδοπωλείο "Της Αργυρώς" στην οδό Αρεθούσης 119 στη Χαλκίδα, επιθυμεί να προσλάβει άμεσα σερβιτόρα....
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το TEDx Χαλκίδας

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το TEDx Χαλκίδας

25/04/2017
Το TEDxChalkida «άνοιξε» τις πόρτες του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας