Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Οι βουλευτές, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Μιχάλης Κριτσωτάκης του ΣΥΝ κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Οικονομικών, για τις οικονομικές ενισχύσεις σε αγροτοκτηνοτρόφους της Εύβοιας, που επλήγησαν απο τις περσινές πλημμύρες. Η ερώτησή τους έχει ως εξής:

Στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας, στις 12.9.2009, καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν με πρωτοφανή σφοδρότητα αγροτο-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με συνέπεια μεγάλες ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο των εκμεταλλεύσεων αυτών (φυτικό και ζωικό, εξοπλισμούς, πάγιες εγκαταστάσεις).

Μετά την υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες παραγωγούς μέσω των κατά τόπους αρμοδίων προς τούτων ανταποκριτών έγινε επιτόπιος εξατομικευμένος έλεγχος από τα ελεγκτικά όργανα του ΕΛΓΑ.

Ως γνωστόν οι ενισχύσεις, οι οποίες θα καταβληθούν στους παραγωγούς λόγω ακριβώς της φύσης των ζημιών, θα κινηθούν με τη διαδικασία των ΠΣΕΑ που υλοποιείται μετά την έγκριση σχετικού αιτήματος το οποίο υποβάλλεται αρμοδίως από τον ΕΛΓΑ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Φυσικών Καταστροφών).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και μαρτυρίες των ενδιαφερομένων, δεν έχει μέχρι σήμερα υποβληθεί από τον ΕΛΓΑ προς την ΕΕ το εν λόγω αίτημα. Πολλοί από τους ζημιωθέντες παραγωγούς, ιδιαίτερα οι κατά κύριο επάγγελμα αγροτο-κτηνοτρόφοι, δεν είναι σε θέση να καλύψουν από μόνοι τους τη δαπάνη για την αποκατάσταση των ζημιών. Άλλωστε, σε λίγο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις καταστροφές και θα πρέπει να ξεκινήσουν νέες καλλιεργητικές φροντίδες, με κίνδυνο υπʼ αυτούς τους όρους να περικοπεί η παραγωγική δραστηριότητα.

Με βάση τα παραπάνω και το επείγον του θέματος,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Σε ποια φάση βρίσκεται η όλη διαδικασία;

• Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων από τα ΠΣΕΑ;

• Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα ώστε να επιταχυνθεί η κάλυψη των ζημιών;


 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας