Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή τή νέα ΠΟΛ (ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα 75,76 Ν.3842/2010  ΠΟΛ 1092/14.06.2010) η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ευβοίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Υπενθυμίζομε  με έμφαση τη σημαντική αυτή ΠΟΛ  που αναφέρεται σε θέματα ΚΒΣ και  συγκεκριμένα σε παραβάσεις αυτού και στα σχετικά πρόστιμα και ποινές.

Ιδιαίτερα τονίζομε ότι με βάση το άρθρο 76 «Αναστολή  λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων  επιτηδευματιών»  στο εξής θα αναστέλλεται με Υπουργική απόφαση η λειτουργία της εγκατάστασης του υπόχρεου έως ένα μήνα κάθε φορά που, μεταξύ των άλλων ,διαπιστώνεται

α/ από  διαφορετικούς ελέγχους μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση  η έστω και για 2 φορές  μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση στοιχείου πώλησης ή διακίνησης ή παροχής υπηρεσίας που αποκρύπτει το σύνολο ή μέρος της συναλλαγής.

β/ από  τον ίδιο έλεγχο η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση η έστω και για 3 διαφορετικές συναλλαγές  στοιχείου πώλησης ή διακίνησης ή παροχής υπηρεσίας που αποκρύπτει το σύνολο ή μέρος της συναλλαγής.

Αφορούν παραβάσεις που διαπιστώνονται από 23/04/2010 υπολογιζόμενων μάλιστα και των μέχρι αυτή την ημερομηνία διαπιστωμένων παραβάσεων.

Σε περίπτωση  υποτροπής εντός 3 ετών από την  ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης ,τότε επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας έως έξη μήνες. Η αναστολή αφορά όχι μόνο της συγκεκριμένη εγκατάσταση όπου διαπιστώθηκε η παράβαση , αλλά όλες τις εγκαταστάσεις του επιτηδευματία και μάλιστα ανεξάρτητα από την τυχόν γενόμενη διοικητική επίλυση για τα πρόστιμα ή την άσκηση σχετικής προσφυγής.

Ιδιαίτερα τονίζεται πως πλέον στις περιπτώσεις  αυτές στοιχειοθετείται το αδίκημα  της φοροδιαφυγής, με επιβαλλόμενη ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών που στην περίπτωση κάθε υποτροπής εντός 3 ετών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης , η ποινή ανέρχεται σε 3 μήνες.

Το ΔΣ της ΕΦΕΕ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ θεωρεί ιδιαίτερα  σημαντικές τις νέες αυτές ρυθμίσεις  που αφορούν όλους τους επαγγελματίες  και τις επιχειρήσεις με δεδομένο μάλιστα  πως ήδη υπόχρεοι σε έκδοση στοιχείων πώλησης , διακίνησης κλπ είναι και όσοι μέχρι πρόσφατα απαλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή. Είναι αυτονόητη η ανάγκη συνεργασίας όλων με νόμιμα λειτουργούντα λογιστικά- φοροτεχνικά γραφεία για την διάφανη και υπεύθυνη αντιμετώπιση και των πολλαπλών  νέων ζητημάτων.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας