Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποσπάσματα από την ομιλία στη Βουλή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου.

Ο Κ. Μαρκόπουλος θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας για τη Νέα Δημοκρατία:

«Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η Ν.Δ. προσέρχεται στη συζήτηση με την ανάλογη σοβαρότητα που αρμόζει. Την προσοχή και τον σεβασμό. Στις παλαιότερες γενιές, στους χρόνους μας και στα παιδιά μας.
Εδώ σήμερα χτίζουμε ή γκρεμίζουμε το κοινωνικό κράτος της Ευρωπαϊκής μας πορείας. Και μας παρακολουθεί το σύνολο της χώρας. Κανείς δεν είναι ασυγκίνητος… Μας «μετράει» ο πολίτης. Μας «ζυγίζει». Και διαπιστώνει ποιοι είναι λιποβαρείς…
Παρακολουθεί ωστόσο κατά πόσο τηρούμε τον καταστατικό χάρτη της χώρας. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ. Που είναι ο καταστατικός χάρτης της Δημοκρατίας μας. Είναι το αξιακό σύστημα της Δημοκρατίας.
Εμείς στη Ν.Δ. εκτός από αναποτελεσματικό, εκτός από μη βιώσιμο το βρίσκουμε και απόλυτα αντισυνταγματικό Σ/Ν σε πολλά άρθρα…
Θεωρούμε ότι ξεριζώνει εγγυήσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που δεν επιδέχονται περιορισμών…
Για εμάς κύριε Πρόεδρε η συζήτηση δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι η εξιλέωση του πολιτικού συστήματος προς την κοινωνία που αγωνιά. Είναι η νομιμοποίηση της ανεξαρτησίας των Ελλήνων δικαστών από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Είναι η αποθέωση των θεμελιακών μας δικαιωμάτων.
Το έκανε το ανώτατο δικαστήριο στην Λετονία και απέρριψε τους όρους των διεθνών δανειστών.
Το έκανε το ανώτατο δικαστήριο στη Ρουμανία και απέρριψε την μείωση των συντάξεων.

Η κυβερνητική πλειοψηφία συντάχθηκε και στράφηκαν αλλού….
Άρα η συνταγματική άσκηση πέρα του νομικού περιεχομένου έχει και δημοκρατικό δίλλημα.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κώστας Μαρκόπουλος επισήμανε:

«Γιατί δεν το ψηφίζουμε....

Τι συζητάμε σήμερα και σε ποια ατμόσφαιρα και με ποια προϊστορία;
Συζητούμε το μέγεθος και την ποιότητα του κοινωνικού κράτους στη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς αναλογιστικές μελέτες ή μάλλον με μια μελέτη με άλλα στοιχεία….
Με ποια προϊστορία επί του θέματος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Με μια κυβέρνηση που άλλαξε 12 φορές θέσεις, που εμφανίζει πολιτικό και τηλεοπτικό κλαυσίγελο, που αποφασίζει χωρίς κανέναν διάλογο. Που αποφάσισε πριν την υπογραφή του μνημονίου, που τώρα ψελλίζει ότι λυπάται αλλά για όλα φταίει το μνημόνιο. Αυτή δεν θέλει. Που αυτοσαρκάζεται, που διχάζεται, που αυτοθαυμάζεται για την ηρωισμό της.
Σε ποια ατμόσφαιρα; Μέσα σε κλίμα απόλυτου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να στέλνει μισαλλόδοξα μηνύματα στην αριστερά, με την οποία διαφωνούμε αλλά έχουμε αφαιρέσει από την σκέψη μας όσα στιγμάτισαν τον τόπο. Έτσι για δημιουργία εντυπώσεων με παίγνια πιθανών νεκρών στις διαμαρτυρίες των πόλεων, ώστε να φοβηθούν και να σιωπήσουν.. με το ίδιο πρόσωπο να προσπαθεί να καλύψει το ασφαλιστικό με φύλλο συκής την ΑΓΡΟΓΗ ώστε να φτιάξουμε προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος, να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να γονατίσουμε τους φτωχούς αυτού του κράτους, να στρέψουμε την μια κοινωνική τάξη ενάντια της άλλης….
Ποιοι; Οι βολεμένοι; Οι επιλεγμένοι από τους πολίτες.. εμείς να τους γυρίσουμε την πλάτη, να τους βυθίσουμε στην κατάθλιψη και την αγωνία….
Ποιοι; Οι απολογητές ενός αποτυχημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου. Χωρίς καν αυτοκριτική.
Όχι σήμερα δεν θα μονομαχήσουμε για το ποιοι διόρισαν τα παιδιά τους στην Βουλή.
Όχι από τώρα…
Είναι ιεροσυλία
Σήμερα πρέπει να κάνουμε ένα νέα ξεκίνημα, όχι πισωγύρισμα.
Εμείς στη Ν.Δ. με απόλυτη αυτοκριτική , με θέσεις και με σεβασμό στους πολίτες, λέμε ξεκάθαρο ΝΑΙ, μόνο σε
συνταγματικά εναρμονισμένο ασφαλιστικό, με μια σύνταξη με κρατική εγγυοδοσία, με τεκμηρίωση και με προοπτική. Βιώσιμο να είναι. Εσείς, το ΠΑΣΟΚ, είστε πιστοί σε ένα ασφαλιστικό-επιστροφή σε βαλκανική περίοδο. Έχετε προαποφασίσει ότι δεν μπορείτε να αγωνιστείτε για τον τόπο. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ αυτοπεποίθηση. Αρκείστε να βλέπετε «τα τρένα να περνάνε…»
Σεις που μοιράζατε προνόμια με δανεικά. Σεις που σε κάθε αλλαγή λέγατε ΟΧΙ πιο δυνατά και απ΄τον Μεταξά στους Ιταλούς. Είπατε ΝΑΙ όμως στους Γερμανούς.
Σεις που εμφανίζεστε σαν κυβέρνηση, ο έναν να καρφώνει τον άλλον, που κάνετε ότι δεν ξέρετε τι ψηφίσατε στο μνημόνιο και εσείς και τα εξαπτέρυγά σας.
Σεις που καταπιέζετε τους Βουλευτές σας, όχι να ψηφίσουν αλλά να απολογηθούν για εσάς, χωρίς εσάς….
Σεις που για λόγους μικροπολιτικούς τα κάνετε όλα! Και το ψηφίζετε και καρφώνετε τον Υπουργό Οικονομικών σας, και δεν κάνετε το χρέος σας προς τους ασφαλιστικούς φορείς. Όπως ο κος Ρέππας. Έπαιξε διαφωνώντας για να είναι καλός στην κοινωνία. Θα ψηφίσει για να είναι καλός στην κυβέρνηση. Τα 30 εκ ευρώ που η ΕΘΕΛ εδώ και 4 μήνες τα χρωστάει στο ΙΚΑ…
Και όλα αυτά μέσα από ένα επικοινωνισμό θυμού, κλάψας, απειλών και ηρωικής εξόδου κύριε Λοβέρδο.
Δεν είστε καλή κυβέρνηση για τον τόπο. Είστε παραδομένοι και υποτακτικοί. Δεν δίνετε ελπίδα. Κάνετε αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον της κοινωνίας, των πολιτών και μάλιστα των παιδιών μας. Δεν τους δίνετε. Τους παίρνετε. Κάνετε ριφιφί ελπίδων.
Δεν είστε καν καλοκουρδισμένη ορχήστρα πολιτικής. Ούτε θίασος που καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση των πολιτών. Δεν είστε πετυχημένοι…Δεν είστε Hollywood. Είστε μίζεροι, σκυθρωποί, είστε κακής ποιότητας πολιτικοί. Είστε Bollywood.»
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Σάββας Κάμπαξης (26/7/2010 8:40:47 πμ)
Τι να πει κανεις για το θρασος !!και την πολιτικη αυθαδεια του κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!Δεν φθανει ητραγικη κατασταση της χωρας,η πολιτικη λιποταξια του πρωην πρωθυπουργου της χωρας κ.Κ.Καραμανλη,η διαφθορα και η συψη των κυβερνησεων της Ν.Δ..Που εφεραν την πατριδα μας στην πτωχευση και την παραδοση της Ελλαδας στο Δ.Ν.Τ.εχει το θρασος ο πρωην υπουργος κ.Μαρκοπουλος να λεει στην τωρινη κυβερνηση,τι δεν,και τι δεν θα!Τελικα αυτοι οι πολιτικοι δεν εχουν τον Θεο τους!!!!Προσπαθει ο κ.Μαρκοπουλος να κανει το ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ και το ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ!!!ΝΤΡΟΠΗ ο ΛΑΟΣ σας περιμενει στην γωνια του.και οταν ερθη η ωρα(πολυ συντομα πιστευω)θα σας στειλη εκει που σας αξιζει.Αληθεια κ .Μαρκοπουλε τι εγεινε με το νοσοκομειο Χαλκιδας που μαζι με τον κ.Αβραμοπουλο ,ευαγγελιζοσασταν την κατασκευη του.Μεχρι και εγκαινεια ταμπελας κανατε!!!!(καποτε η Ν.Δ ελεγε για τα περιφημα εργα μακετες του κ.Λαλιωτη)Ελληνες ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ(οι πολιτικοι) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΡΑΤΣΑ!!!Μην τους πιστευεται.ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!!Ο καιρος ειναι εγγυς!!!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας