Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ. θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυρέων η ολοκληρωμένη Α’ Φάση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου.
Ο Δήμος Στυρέων όπως υποχρεούται από την ισχύουσα νομοθεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) έχει αναθέσει, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού την εκπόνηση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ, στα πλαίσια της οικιστικής οργάνωσης, πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της διοικητικής του περιφέρειας. Η παρουσίαση της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτή τη φάση έχει την έννοια της κοινωνικής συμμετοχής στην διαμόρφωση άποψης για την τελική διαμόρφωση των προτάσεων.
Η μελέτη υλοποιείται σε 2 φάσεις. Η Α΄ Φάση ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2010.
Αντικείμενο της μελέτης είναι :
· Να καθορίσει τα μεγέθη της οικιστικής ανάπτυξης σε όλη την έκταση του Δήμου με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και τις τοπικές ανάγκες.
· Να καθορίσει τις προς πολεοδόμηση περιοχές.
· Να προσδιορίσει τις κατευθύνσεις χωρικής οργάνωσης του Δήμου (χωροθέτηση λιμένων, χώρων εγκατάστασης παραγωγικών δραστηριοτήτων όπως λατομεία, ΑΠΕ, λοιπές παραγωγικές δραστηριότητες)
· Να προσδιορίσει τις περιοχές γύρω από οικισμούς στις οποίες απαιτείται έλεγχος και περιορισμός της οικιστικής εξάπλωσης.
· Να προσδιορίσει τις περιοχές ειδικής προστασίας (ΠΕΠ) που δεν πρόκειται να πολεοδομηθούν.
· Να διατυπώσει προτάσεις και να παράσχει κατευθύνσεις πολεοδομικής οργάνωσης των θεσμοθετημένων οικισμών και όσων πρόκειται να πολεοδομηθούν.
Η Α’ Φάση η οποία θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους κοινωνικούς φορείς περιλαμβάνει την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, την διάγνωση των προβλημάτων, προοπτικών και τάσεων του Δήμου και την διατύπωση της καταρχήν πρότασης ή των εναλλακτικών προτάσεων ρύθμισης της περιοχής σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ)
Αναλυτικά η Α΄Φάση περιλαμβάνει:
Ανάλυση – Διάγνωση - Προοπτικές
· Χωροταξική θεώρηση του Δήμου
· Αναπτυξιακή φυσιογνωμία του ΟΤΑ
· Δεδομένα του χώρου του περιβάλλοντος
- Φυσικό περιβάλλον ΟΤΑ
1. Πολιτιστικό – Αρχιτεκτονικό – ιστορικό περιβάλλον ΟΤΑ
2. Χωροταξική οργάνωση ΟΤΑ – Χρήσεις γης
3. Γεωλογική διερεύνηση ΟΤΑ – ασφάλεια προστασία
· Πολεοδομική οργάνωση
· Αξιολόγηση δεδομένων, προβλημάτων, προοπτικών
· Προκαταρκτική πρόταση ή εναλλακτικές προτάσεις
 
Το ΣΧΟΟΑΠ είναι το βασικό εργαλείο δουλειάς για την ανάπτυξη του τόπου. Πρόκειται δηλαδή για το «Σύνταγμα Χωροταξίας» του κάθε Δήμου. Μέσω αυτού νομιμοποιούνται όλες οι δράσεις δημιουργίας υποδομών στην περιοχή.
 
Στη σύσκεψη θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε ερωτήματα που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες. Οσοι εκ των συμμετεχόντων επιθυμούν μπορούν να δώσουν γραπτές απόψεις στην διευθύνουσα υπηρεσία ΤΥΔΚ το αργότερο μέσα σε 15 μέρες από την πραγματοποίηση της σύσκεψης.
 Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας