Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με νέο δελτίο τύπου απαντούν στον Δήμαρχο Κύμης Δ. Θωμά οι Ενεργοί Πολίτες σχετικά με το λατομείο της Κύμης.

Χαιρόμαστε που ο Δήμαρχος Κύμης κος Θωμάς, ανταποκρίθηκε στην ανακοίνωσή μας και μας απάντησε για το θέμα του λατομείου στο ακρωτήρι της Κύμης.

Για τα θέματα που θίγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κύμης διευκρινίζουμε ότι :

1. Η επιστολή του πολίτη της Κύμης δεν είναι ανώνυμη, είναι επώνυμη γιατί μας έδωσε όλα τα στοιχεία του αφού είναι και ο ίδιος ‘ενεργός πολίτης’, αλλά για συγκεκριμένους λόγους δεν δημοσιοποιήσαμε το όνομά του. Άλλωστε σημασία έχει εάν υφίσταται το πρόβλημα που καταγγέλλει και όχι πως ονομάζεται. Επιβεβαιώσαμε όμως την καταγγελία του πριν τη δημοσιοποιήσουμε.

2. Δεν επικοινωνήσαμε προηγούμενα με τον δήμαρχο Κύμης για δύο λόγους. Εμείς δεν είμαστε κάποια δημόσια αρχή αλλά μια κίνηση πολιτών που θέλουμε με τις παρεμβάσεις μας να λύνονται περιβαλλοντικά προβλήματα. Από τη στιγμή που αποδεικνύεται η ύπαρξη ενός προβλήματος εμείς δημοσιοποιούμε το πρόβλημα και καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να παρέμβουν για την αντιμετώπισή του. Έτσι κάναμε και στην περίπτωση του λατομείου στο ακρωτήρι. Κατά δεύτερον ο Δήμαρχος Κύμης δεν μας έχει συνηθίσει να μας απαντάει στις καταγγελίες μας. Κατά το παρελθόν σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις και μετά από έγγραφη ανακοίνωσή μας είχαμε απευθυνθεί στον κο Θωμά (1η περίπτωση για τις γεωτρήσεις της ΛΑΡΚΟ 29-1-2008, 2η περίπτωση ανακοίνωση για την αποψίλωση της περιοχής ‘Κοτύλαια’ και 3η περίπτωση Ανακοίνωση για την χωροθέτηση της περιοχής Βιτάλου 9-2-2009) και στις τρεις περιπτώσεις αγνόησε τις ανακοινώσεις μας. Λοιπόν ας μην παραπονιέται ότι τον αγνοήσαμε.

3. Στο σημείο 3 της ανακοίνωσης ο κος Θωμάς επιβεβαιώνει ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια άδεια, στο 5ο σημείο μας επιβεβαιώνει ότι θα προωθήσει την καταγγελία μας στο Δασαρχείο, αλλά στο σημείο 2 τα ανατρέπει όλα αφού μας λέει ότι κατόπιν αυτοψίας του ο χώρος δεν αποτελεί ενεργό λατομείο!!! Και αναρωτιόμαστε ο φορτωτής της φωτογραφίας στο λατομείο είναι φάντασμα ;

4. Τέλος αγαπητέ κ. Δήμαρχε δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι προεκλογική περίοδος ή όχι. Αλίμονο εάν σε κάθε προεκλογική περίοδο σταματούσαν τα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος να μιλάνε και να καταγγέλλουν. Αντίθετα εσείς ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που όπως λέτε έχετε ευαισθησία για το περιβάλλον, θα έπρεπε να χαιρόσαστε για τις ανακοινώσεις και τις καταγγελίες μας αφού αναδεικνύουμε τα προβλήματα και σας δίνουμε την ευκαιρία να τα λύσετε.

Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας

Χαλκίδα 9-7-2010
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας