Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωσή του ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος του Δήμου Μεσσαπίων "ΤΑΝΑΪΣ" δίνει τη δική του απάντηση στον κ.Ραπτάκη. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου:
Η αναφορά μας στον κύριο Ραπτάκη είναι καθαρά πολιτική και κρίνουμε τη συμπεριφορά και τις ευθύνες από τη δράση και τα πεπραγμένα του στο δήμο.
Αφορμή για να ασχοληθούμε μαζί του ήταν η δήλωση που έκανε σε τοπική εφημερίδα ότι ΅ο δήμος και οι σύλλογοι έχουν τρελάνει κάθε νοικοκύρηΆ. Ρωτάμε λοιπόν τον φιλήσυχο νοικοκύρη κύριο Ραπτάκη, ποιος ο ρόλος του; Γιατί ασχολείται με τα κοινά; Αυτός δεν γνωρίζει τι συμβαίνει;
Του θυμίζουμε ότι σαν αντιδήμαρχος του κύριου Μπαζώτη, έχει πάρει αποφάσεις και έχει συγκεκριμένες ευθύνες. Ως δημοτικός σύμβουλος που είναι τώρα, ο κόσμος περιμένει και από αυτόν να μάθει τι συμβαίνει.
Να ποιες είναι οι οικολογικές ανησυχίες του κυρίου Ραπτάκη: Όταν ήταν αντιδήμαρχος με μια ομάδα δημοτικών συμβούλων προσπάθησαν μέσα από το Δ.Σ. να αμφισβητήσουν το προεδρικό διάταγμα που προστατεύει τον υδροβιότοπο του κολοβρέχτη, προκειμένου να τον αποξηράνουν.
Η σημερινή δημοτική αρχή έχει κάνει απαράδεχτες παρεμβάσεις στον πυρήνα (¶ ζώνη) του υδροβιότοπου, κατασκευάζοντας δρόμο 2 χιλιομέτρων μπαζώνοντας με χώματα από τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, καίγοντας τα καλάμια.
Ο συνήγορος του πολίτη μετά από ενέργειές μας παρενέβη δύο φορές με επιστολές στις 19/6/2008 και στις 9/10/2008 με πολύ αυστηρές συστάσεις στη δημόσια διοίκηση και το δήμο για την καταστροφή του κολοβρέχτη.
Ο κύριος Σπυρίδων Ραπτάκης ως πρόεδρος της ΔΕΠΑΜ, ενέκρινε και ανέλαβε να υλοποιήσει την προγραμματική σύμβαση δήμου Μεσσαπίων και Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με 73.367,57 ¤ το χρόνο.
Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 3/7/2001. Σε απάντησή του ο κύριος Ραπτάκης πρόεδρος της ΔΕΠΑΜ στις 15/9/2004 (αρ. πρωτ.: 77) στο σύλλογο ΤΑΝΑΪΣ αναφέρει με θράσος ότι έχουν περιβαλλοντικά αποκατασταθεί οι περιοχές ΚΟΤΡΩΝΗ, ΑΚΡΕΣ και ΓΛΑ στην Τριάδα. Αν είχε υπάρξει αποκατάσταση του περιβάλλοντος στα μεταλλεία και είχαν αποξηρανθεί οι λίμνες, σήμερα μπορεί να μην είχαμε τέτοιας έκτασης πρόβλημα με το νερό.
Ο κύριος αυτός μυξοκλαίει και λέει ψέματα για να καλύψει τις ευθύνες του. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα Χαλκίδος και ελπίζουμε κάποια στιγμή να τον δούμε κατηγορούμενο. Λέει συγκεκριμένα ότι ΅τρέχει μέσα στη μουτζούρα να σβήσει τις φωτιέςΆ. Αυτή δεν είναι η δουλειά του; ΓιΆ αυτό πληρώνετε από το δημόσιο, από όλους εμάς δηλαδή.
Τον ενημερώνουμε για να μην ανησυχεί ότι κανένα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ΤΑΝΑΪΣ δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος και όσο μας αφορά, δεν ονειρευόμαστε κανένα αξίωμα.
Μας ενδιαφέρει το μέλλον αυτού του τόπου. Είμαστε υποχρεωμένοι μετά τα όσα είπατε να δώσουμε απάντηση, αποκαλύπτοντας το ρόλο σας. Ο αγώνας των πολιτών θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του απέναντι σε αυτό που εκφράζει αυτός ο κύριος με τη στάση του.Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας