Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα Δημήτρη, που αφορά στη λειτουργία των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκεκριμένα στη χορήγηση άδειας για τον έλεγχο των φορτηγών και των λεωφορείων.
Οι επιχειρήσεις αυτές, αν και προχώρησαν σε επενδύσεις για τον ανάλογο εξοπλισμό και προσέλαβαν υπαλλήλους, από τον Ιανουάριο του 2010- που δόθηκαν οι πρώτες άδειες ίδρυσής τους- εντούτοις μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν, αναμένοντας την τελική έγκριση. Ο λόγος της μεγάλης καθυστέρησης είναι, ότι το Υπουργείο δεν είναι σε θέση να εκδώσει τον τύπο του δελτίου τεχνικού ελέγχου και να το προσαρμόσει στο πληροφοριακό του σύστημα για άντληση των στοιχείων.
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε, από τον Αύγουστο του 2009, δόθηκε η δυνατότητα στα ΙΚΤΕΟ να ελέγχουν και φορτηγά και λεωφορεία αυτοκίνητα. Μετά από πολλές αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τον Ιανουάριο του 2010 δόθηκαν οι πρώτες άδειες ίδρυσης των καταστημάτων αυτών. Ήδη οι επιχειρήσεις αυτές προχώρησαν σε επενδύσεις, τόσο για τον εξοπλισμό όσο και στον κατασκευαστικό τομέα, προσέλαβαν υπαλλήλους και αναμένουν την τελική έγκριση για άδεια λειτουργίας. Η έγκριση αυτή καθυστερεί γιατί το Υπουργείο δεν είναι σε θέση ακόμη να εκδώσει τον τύπο του δελτίου τεχνικού ελέγχου και να προσαρμόσει αυτό στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου για άντληση στοιχείων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πότε θα εκδώσει εντολή στις Υπηρεσίες του να κατασκευαστεί αυτό το έγγραφο και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις;
2. Ποια είναι η πολιτική της Κυβέρνησης για διευκόλυνση λειτουργίας νέων επιχειρήσεων, όταν παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις δεν μπορούν να διευκολύνουν την λειτουργία μιας επιχείρησης, εγκαθιστώντας μια απλή εφαρμογή όταν αυτή η επιχείρηση, η οποία σημειωτέον έχει γίνει αποδεκτή με θετικό τρόπο από τους πολίτες, δεν επιδοτείται από το κράτος, αντίθετα και προσωπικό απασχολεί και πολλά έσοδα προσφέρει στο Δημόσιο»Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

18/02/2018
Επί την ευκαιρία της οικογενειακής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σκύρο και με τεταμένες τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκί...
«Ο Μυταράς της Χαλκίδας» για τον ένα χρόνο χωρίς το μεγάλο Χαλκιδέο ζωγράφο

«Ο Μυταράς της Χαλκίδας» για τον ένα χρόνο χωρίς το μεγάλο Χαλκιδέο ζωγράφο

20/02/2018
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του μεγάλου δάσκαλου και ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας