Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα Δημήτρη, που αφορά στη λειτουργία των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκεκριμένα στη χορήγηση άδειας για τον έλεγχο των φορτηγών και των λεωφορείων.
Οι επιχειρήσεις αυτές, αν και προχώρησαν σε επενδύσεις για τον ανάλογο εξοπλισμό και προσέλαβαν υπαλλήλους, από τον Ιανουάριο του 2010- που δόθηκαν οι πρώτες άδειες ίδρυσής τους- εντούτοις μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν, αναμένοντας την τελική έγκριση. Ο λόγος της μεγάλης καθυστέρησης είναι, ότι το Υπουργείο δεν είναι σε θέση να εκδώσει τον τύπο του δελτίου τεχνικού ελέγχου και να το προσαρμόσει στο πληροφοριακό του σύστημα για άντληση των στοιχείων.
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε, από τον Αύγουστο του 2009, δόθηκε η δυνατότητα στα ΙΚΤΕΟ να ελέγχουν και φορτηγά και λεωφορεία αυτοκίνητα. Μετά από πολλές αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τον Ιανουάριο του 2010 δόθηκαν οι πρώτες άδειες ίδρυσης των καταστημάτων αυτών. Ήδη οι επιχειρήσεις αυτές προχώρησαν σε επενδύσεις, τόσο για τον εξοπλισμό όσο και στον κατασκευαστικό τομέα, προσέλαβαν υπαλλήλους και αναμένουν την τελική έγκριση για άδεια λειτουργίας. Η έγκριση αυτή καθυστερεί γιατί το Υπουργείο δεν είναι σε θέση ακόμη να εκδώσει τον τύπο του δελτίου τεχνικού ελέγχου και να προσαρμόσει αυτό στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου για άντληση στοιχείων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πότε θα εκδώσει εντολή στις Υπηρεσίες του να κατασκευαστεί αυτό το έγγραφο και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις;
2. Ποια είναι η πολιτική της Κυβέρνησης για διευκόλυνση λειτουργίας νέων επιχειρήσεων, όταν παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις δεν μπορούν να διευκολύνουν την λειτουργία μιας επιχείρησης, εγκαθιστώντας μια απλή εφαρμογή όταν αυτή η επιχείρηση, η οποία σημειωτέον έχει γίνει αποδεκτή με θετικό τρόπο από τους πολίτες, δεν επιδοτείται από το κράτος, αντίθετα και προσωπικό απασχολεί και πολλά έσοδα προσφέρει στο Δημόσιο»Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας