Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Πέμπτη 15/7, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Κατερίνας Περλεπέ, για τη ρύπανση στη Μεσσαπία.

Η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για δεύτερη φορά η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, προς την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη σχετικά με τη ρύπανση στη περιοχή της Μεσσαπίας, επιλέχθηκε να συζητηθεί την Πέμπτη 15/7 στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει ότι, όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα της ρύπανσης στο υδροφόρο ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαπίας με την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου και άλλων επικίνδυνων στοιχείων, η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφόρησε και δεν ενήργησε ως όφειλε για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια, το κυρίως αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και άλλα Υπουργεία υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία, προέβησαν σε ενέργειες ώστε να δρομολογηθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπωθεί το πλήρες σχέδιο με τα συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα, για τη ριζική επίλυση αυτού του τόσου σοβαρού ζητήματος για τη ζωή εν γένει των κατοίκων της περιοχής.
Η κυρία Περλεπέ ερωτά την Υπουργό Περιβάλλοντος, ποιό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης της ρύπανσης στη περιοχή της Μεσσαπίας στην Εύβοια, ποια συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνει, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και πώς διασφαλίζεται η εφαρμογή αυτών των μέτρων, ώστε να υπάρξει πλήρης προστασία της δημόσιας υγείας, να περιορισθεί και να εξαλειφθεί η ρύπανση και να μην εκδηλωθεί ποτέ ξανά παρόμοιο πρόβλημα στη περιοχή.
Την ερώτηση πρέπει να απαντήσει η ερωτώμενη Υπουργός, η οποία λόγω κωλύματος δεν προσήλθε την προηγούμενη εβδομάδα, που είχε επιλεγεί η ίδια αυτή ερώτηση της κυρίας Περλεπέ για συζήτηση στην Ολομέλεια.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας