Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Πέμπτη 15/7, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Κατερίνας Περλεπέ, για τη ρύπανση στη Μεσσαπία.

Η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για δεύτερη φορά η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, προς την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη σχετικά με τη ρύπανση στη περιοχή της Μεσσαπίας, επιλέχθηκε να συζητηθεί την Πέμπτη 15/7 στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει ότι, όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα της ρύπανσης στο υδροφόρο ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαπίας με την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου και άλλων επικίνδυνων στοιχείων, η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφόρησε και δεν ενήργησε ως όφειλε για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια, το κυρίως αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και άλλα Υπουργεία υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία, προέβησαν σε ενέργειες ώστε να δρομολογηθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπωθεί το πλήρες σχέδιο με τα συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα, για τη ριζική επίλυση αυτού του τόσου σοβαρού ζητήματος για τη ζωή εν γένει των κατοίκων της περιοχής.
Η κυρία Περλεπέ ερωτά την Υπουργό Περιβάλλοντος, ποιό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης της ρύπανσης στη περιοχή της Μεσσαπίας στην Εύβοια, ποια συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνει, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και πώς διασφαλίζεται η εφαρμογή αυτών των μέτρων, ώστε να υπάρξει πλήρης προστασία της δημόσιας υγείας, να περιορισθεί και να εξαλειφθεί η ρύπανση και να μην εκδηλωθεί ποτέ ξανά παρόμοιο πρόβλημα στη περιοχή.
Την ερώτηση πρέπει να απαντήσει η ερωτώμενη Υπουργός, η οποία λόγω κωλύματος δεν προσήλθε την προηγούμενη εβδομάδα, που είχε επιλεγεί η ίδια αυτή ερώτηση της κυρίας Περλεπέ για συζήτηση στην Ολομέλεια.
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας