Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της Κορινθίας
με την κατασκευή του φράγματος του Ασωπού, προϋπολογισμού 31,3 εκατ. Ευρώ, όπως επισημαίνει η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπεγράφη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή και τον Ανάδοχο, της εταιρείας Ιόνιος Α.Ε, κ. Γιάννη Μαρούλη το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο για την Κορινθία «Η κατασκευή του φράγματος Ασωπού».
Το έργο είναι ύψους 31,5 εκατ. Ευρώ και θα υλοποιηθεί σε διάρκεια 36 μηνών.
Το συγκεκριμένο φράγμα είναι χωρητικότητας 20 εκατ. κυβικών μέτρων από όπου θα αρδεύονται 50.000 στρέμματα.
Με το συγκεκριμένο έργο ωφελούνται 4000 αγρότες της περιοχής, λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης της Κορίνθου και δίνεται νέα πνοή στην τουριστική ανάπτυξη ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές με τον αγωγό των 4 χιλιομέτρων που κατασκευάζεται.
Επίσης κατά τη διάρκεια του έργου θα δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας.
Η κ. Μπατζελή σε δηλώσεις της υπογράμμισε:
«Η κατασκευή του Φράγματος Ασωπού αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η Αγροτική Ανάπτυξη συναντά την Πράσινη Ανάπτυξη. Με προϋπολογισμό 31,5 εκατομμύρια Ευρώ και με ορίζοντα τριετίας, δημιουργούμε έναν μεγάλο ταμιευτήρα νερού που θα αξιοποιήσει το υδάτινο δυναμικό του Ασωπού ποταμού για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και την παράλληλη προστασία των υδάτινων πόρων από την υφαλμύρωση και την ρύπανση. Στρατηγική μας επιλογή είναι η αποτελεσματική αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και η ανάδειξη του σε βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης σημείωσε:
«Αυτά τα έργα συμβάλουν στην περιβαντολογική ισορροπία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας- σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε- και αναβαθμίζουν την αγροτική παραγωγή. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράσινα έργα.»
Ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος εκλέγεται στην Κορινθία τόνισε ότι: « Το φράγμα του Ασωπού ήταν ένα διαχρονικό αίτημα της Κορινθιακής κοινωνίας και θα δώσει πνοή σε μια περιοχή που παραγωγικά απαξιώνεται καθημερινά λύνοντας σημαντικά προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης. Η ανάπτυξη της Κορινθίας είναι συνδεδεμένη με αυτό το τεράστιας σημασίας έργο υποδομής . Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί η πολιτική μου πορεία συνδέεται με την υλοποίηση ενός έργου που πάνω από 40 χρόνια αποτελούσε ένα μόνιμο αίτημα των Κορινθίων πολιτών».
Ο νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς σημείωσε ότι: « Είναι το μεγαλύτερο έργο όχι μόνο από πλευράς προϋπολογισμού , αλλά και από πλευράς παρέμβασης σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο όσο αφορά την αξιοποίησης νερού και προστασίας περιβάλλοντος . Δεν είναι μόνο ότι θα αρδευτούν 50.000 στρεμμάτων, αλλά θα έχουν λύσει και το πρόβλημα τους 4000 αγροτικές οικογένειες. Παράλληλα θα εμπλουτισθεί ο υδροφόρος ορίζοντας ώστε να αναστραφεί το πρόβλημα της υφαλμύρωσης».
Τέλος ο Ανάδοχος του έργου, κ. Γιάννης Μαρούλης αφού εξήγησε τις ιδιαιτερότητες κατασκευής του έργου δεσμεύθηκε ότι: «Το έργο θα ολοκληρωθεί και πριν από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των 36 μηνών».
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας