Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόταση νόμου για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πόρων κατέθεσαν 15 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

15 βουλευτές της Ν.Δ. μέλη της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, μεταξύ αυτών και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, κατέθεσαν πρόταση νόμου για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων». Η πρόταση νόμου αποτελεί μία από τις 23 αναπτυξιακές προτάσεις χαμηλού ή μηδενικού κόστους που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και να τονωθεί άμεσα η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.

Η πρόταση νόμου έχει τρεις βασικούς στόχους:

Πρώτον, να καλυφθούν υπάρχοντα κενά στην Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την ανάπτυξη και οργάνωση επιχειρηματικών πάρκων. Γι’ αυτό προτείνουμε τη δημιουργία one stop shop, που περιορίζει το χρόνο και τη γραφειοκρατία στη διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρηματικών πάρκων. Ενώ παράλληλα θεσμοθετούνται μια σειρά από κίνητρα και αντικίνητρα, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να εγκαθίστανται στα οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα.

Δεύτερον, να ρυθμιστεί η άναρχη χωροθέτηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που σήμερα οδηγούν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μέσα από συγκεκριμένες χωροθετικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, δίνεται η δυνατότητα σε περιοχές όπου υπάρχει ήδη άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα.

Τρίτον, να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα που περιλαμβάνουν νέες δραστηριότητες, όπως logistics, ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια, που σχετίζονται με εφαρμοσμένη βιομηχανική και ενεργειακή έρευνα, εμπόριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, και τελικά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη επεξεργασία σχετικού σχεδίου νόμου είχε γίνει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές. Σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, η υιοθέτηση τέτοιων προτάσεων που μπορούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στον τόπο μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Την Πρόταση Νόμου υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κ. Χατζηδάκης, Ε. Αυγενάκης, Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Σ. Καλαφάτης, Σ. Καλογιάννης, Γ. Καρασμάνης, Γ. Κασαπίδης, Α. Κοντός, Θ. Λεονταρίδης, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Μουσουρούλης, Μ. Μπεκίρης, Μ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπασιώζος.

 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας