Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόταση νόμου για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πόρων κατέθεσαν 15 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

15 βουλευτές της Ν.Δ. μέλη της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, μεταξύ αυτών και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, κατέθεσαν πρόταση νόμου για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων». Η πρόταση νόμου αποτελεί μία από τις 23 αναπτυξιακές προτάσεις χαμηλού ή μηδενικού κόστους που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και να τονωθεί άμεσα η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.

Η πρόταση νόμου έχει τρεις βασικούς στόχους:

Πρώτον, να καλυφθούν υπάρχοντα κενά στην Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την ανάπτυξη και οργάνωση επιχειρηματικών πάρκων. Γι’ αυτό προτείνουμε τη δημιουργία one stop shop, που περιορίζει το χρόνο και τη γραφειοκρατία στη διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρηματικών πάρκων. Ενώ παράλληλα θεσμοθετούνται μια σειρά από κίνητρα και αντικίνητρα, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να εγκαθίστανται στα οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα.

Δεύτερον, να ρυθμιστεί η άναρχη χωροθέτηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που σήμερα οδηγούν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μέσα από συγκεκριμένες χωροθετικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, δίνεται η δυνατότητα σε περιοχές όπου υπάρχει ήδη άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα.

Τρίτον, να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα που περιλαμβάνουν νέες δραστηριότητες, όπως logistics, ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια, που σχετίζονται με εφαρμοσμένη βιομηχανική και ενεργειακή έρευνα, εμπόριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, και τελικά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη επεξεργασία σχετικού σχεδίου νόμου είχε γίνει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές. Σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, η υιοθέτηση τέτοιων προτάσεων που μπορούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στον τόπο μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Την Πρόταση Νόμου υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κ. Χατζηδάκης, Ε. Αυγενάκης, Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Σ. Καλαφάτης, Σ. Καλογιάννης, Γ. Καρασμάνης, Γ. Κασαπίδης, Α. Κοντός, Θ. Λεονταρίδης, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Μουσουρούλης, Μ. Μπεκίρης, Μ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπασιώζος.

 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

21/2/2019
Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας ...
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας