Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
H ΑΓΕΤ Ηρακλής προχώρησε στην έκδοση της Έκθεσης Αειφορίας 2009, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι προσπάθειες και η πρόοδος ως προς τους στόχους που έχει θέσει για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η έκθεση παρουσιάζει την απόδοση της εταιρείας σε συγκεκριμένους τομείς, με αναλυτικά και εκτεταμένα στοιχεία, δίνοντας ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη εικόνα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
ΑΓΕΤ Ηρακλής
ΑΓΕΤ Ηρακλής

Στην υγεία και την ασφάλεια, που είναι θεμελιώδης αξία και βασική προτεραιότητά σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Το 2009, τα ατυχήματα με ημέρες απώλειας εργασίας των εργαζομένων μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2008 από 8 σε 4. Ο δείκτης σοβαρότητας ήταν εξαιρετικά χαμηλός, στο 0,09, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα ατυχήματα αφορούν μικροσυμβάντα, με περιορισμένο αντίκτυπο στην υγεία των εργαζομένων αλλά και των συνεργατών. Στον τομέα της οδικής ασφάλειας, η χρήση συστημάτων GPS είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των υπερβάσεων ορίων ταχύτητας κατά 99,85%.

Στο περιβάλλον, έχουν τεθεί στόχοι πέρα από τα όρια που προβλέπονται και η εταιρεία αναλαμβάνει δράσεις για να περιορίσει περαιτέρω το αποτύπωμά της. Το πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών από τις βιομηχανικές δραστηριότητες και η στρατηγική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής φέρνουν αποτελέσματα. Η εγκατάσταση υβριδικών φίλτρων νέας τεχνολογίας στα τρία εργοστάσια της εταιρείας έχει ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές σκόνης κάτω από τα όρια που έχουν θεσπιστεί. Για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα η ΑΓΕΤ Ηρακλής υποκαθιστά συμβατικά ορυκτά καύσιμα με εναλλακτικά καύσιμα ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος, όπως η βιομάζα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο μείγμα καυσίμων του εργοστάσιου του Βόλου και χρησιμοποιεί εναλλακτικές πρώτες ύλες στην παραγωγή του τσιμέντου. Οι επενδύσεις και οι βελτιώσεις των διεργασιών οδήγησαν στη μείωση κατά 12,8% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο τσιμέντου από το 1990 που αποτελεί το έτος βάσης, υπερβαίνοντας το στόχο της εταιρείας και επιτυγχάνοντάς τον νωρίτερα από τον προγραμματισμό.

Για την υπεύθυνη διαχείριση των λατομείων, η ΑΓΕΤ Ηρακλής εστιάζει στον προσδιορισμό και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας σε αυτά. Το 2009 ολοκλήρωσε τον έλεγχο του 100% των λατομείων της, ως προς τα κριτήρια που έχουν εγκριθεί από τη WWF International, ώστε σε όσα υπάρχουν οι σχετικές δυνατότητες, να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας μέχρι το 2012.

Για τη σύνταξη της έκθεσης αειφορίας 2009 η ΑΓΕΤ Ηρακλής ακολούθησε τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI-G3 (Global Reporting Initiative) και τους σχετικούς δείκτες. Μετά από σχετικό έλεγχο η έκθεση 2009 κατατάσσεται στο Επίπεδο Εφαρμογής Α.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.lafarge.gr/wps/portal/gr/el/6-Sustainable_development
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

18/02/2018
Επί την ευκαιρία της οικογενειακής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σκύρο και με τεταμένες τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκί...
Απαραίτητη η μέτρηση της αποδοτικότητας των πόρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Απαραίτητη η μέτρηση της αποδοτικότητας των πόρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

20/02/2018
Ο Γιάννης Μανώλης, Πολιτικός Επιστήμων και Programme Manager της UNESCO, για το πως θα μ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας