Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στήριξη αλλά και κριτικές παρατηρήσεις στην ομιλία του Συμεών Κεδίκογλου για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας.

Στη θετική κατεύθυνση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, σύμφωνα με τον Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει τις ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες συσσωρεύτηκαν και οδήγησαν στην ανισομερή ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα σε βάρος του δημοσίου.

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο βουλευτής ότι είναι και η κυρίαρχη συμβολή του νομοθετήματος, το γεγονός δηλαδή ότι επιδιώκει να αναστρέψει αυτή την πορεία ιδιωτικοποίησης και να ενισχύσει το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας μετακυλύοντας πόρους από την ιδιωτική οικονομία στη δημόσια, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη.

Ως εκπρόσωπος της περιφέρειας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική κινήτρων για ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ της ελληνικής περιφέρειας και των μεγάλων αστικών κέντρων. Αναφερόμενος στην Εύβοια, όπου υπάρχει η ανάγκη κάλυψης θέσεων σε άγονες και προβληματικές περιοχές, αξιολόγησε ως πολύ σημαντική τη θεσμοθέτηση της προσαύξησης του 10%, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε ίσως να είναι πιο τολμηρή και να παρέχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, ανεβάζοντας την προσαύξηση στο 30%.

Στάθηκε επίσης και σε άλλες θετικές διατάξεις όπως τις ρυθμίσεις λογοδοσίας του συστήματος και υποστήριξης του πολίτη και πρόσθεσε ακόμα τα ακόλουθα:

«Αποτελεσματικότητα μπορούν να φέρουν τα μέτρα που σχεδιάζει και που ήδη έχει λάβει η Κυβέρνηση, αλλά και άλλα που έρχονται, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική κάρτα του ασθενούς, η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων. Εδώ θα πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, για να μην αναγκαζόμαστε κάθε φορά οι Βουλευτές να έχουμε συνειδησιακό πρόβλημα ρυθμίζοντας χρέη νοσοκομείων που συσσωρεύτηκαν πλουτίζοντας κάποιοι επιτήδειοι.
Γι’ αυτό χαιρετίζω την τροπολογία για το «πόθεν έσχες» των διευθυντών. Θα πρέπει να συνεχίσουμε πιο τολμηρά και σε ανοίγματα λογαριασμών σε διοικήσεις, σε διευθυντές στο παρελθόν. Κι εκεί θα έχουμε εκπλήξεις. Το σύνθημά μας είναι, διαφάνεια παντού. Κι ακόμα πιο τολμηρά, σε δεύτερη φάση, και στην αξιολόγηση των γιατρών, στην πιστοποίηση των νοσοκομείων.

Ο κ. Κεδίκογλου έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «πολλά έχουν να γίνουν ακόμα» και ότι η μεγάλη πρόκληση για την Κυβέρνηση σήμερα είναι να μπορέσει να γίνουν ο νόμος και τα μέτρα πράξη και να τεθούν σε πρακτική εφαρμογή σε άμεσους χρόνους.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας