Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής ο Διαδημοτικός Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο σημείο όπου λειτουργούσε παλαιότερα η χωματερή του Δήμου Χαλκιδέων. Το έργο αποτελεί δείγμα πολιτισμού και ανάπτυξης της Χαλκίδας και των γύρω δήμων, αφού στην ουσία μηδενίζεται η ρύπανση που προκαλείται από την αποθήκευση και καύση των σκουπιδιών. Η τελετή των εγκαινίων, ήταν ανάλογη της σπουδαιότητας του έργου.
ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ο νέος ΧΥΤΑ εξυπηρετεί εννέα δήμους, τους: Χαλκιδέων, Ακαρυνθίων, Ανθηδόνος, Αυλίδας, Διρφύων, Ερετρίας, Ληλαντίων, Μεσσαπίων και Ν. Αρτάκης.
Όλοι οι Δήμοι συμμετέχουν στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κεντρικής Εύβοιας. Το σύνολο του πληθυσμού που θα εξυπηρετείται από το έργο ανέρχεται σε 130.000. Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΠΤΑ, φορέας υλοποίησης ήταν ο Δήμος Χαλκιδέων, ενώ την επίβλεψη του έργου είχε η ΔΕΥΑΧ, η οποία θα είναι υπεύθυνη και για την λειτουργία του.

Το έργο έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες μεθόδους, η λειτουργία θ' αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και μετά την δεκαετία, για την οποία υπάρχει πρόβλεψη λειτουργίας, θα αποδοθεί ως χώρος αναψυχής.

Στην τελετή των εγκαινίων ήταν παρόντες, ο Περιφερειάρχης Κ. Έξαρχος, ο Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι Δήμαρχοι των υπολοίπων Δήμων που μετέχουν στον ενιαίο σύνδεσμο καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Δημήτρης Μπουρατνάς, ο οποίος είχε την ευθύνη του έργου.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από την σημερινή, η οποία πέτυχε και αύξηση προϋπολογισμού, γιατί τα χρήματα δεν επαρκούσαν.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, του Περιφερειάρχη Κώστα Έξαρχου, ο οποίος συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους, χαρακτηρίζοντας το έργο άκρως σημαντικό για την τοπική κοινωνία, του Νομάρχη Θανάση Μπουραντά και άλλων.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους προσπάθησαν για την υλοποίησή του και τόνισε ότι, ήδη γίνεται σχεδιασμός ώστε μετά την δεκαετία να υπάρχει έτοιμος άλλος χώρος Υγειονομικής Ταφής.
Μετά το τέλος του Αγιασμού, ακολούθησε δεξίωση και ξενάγηση στο χώρο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει χωματερή αλλά περισσότερο χώρο αναψυχής.
Δημοφιλή σήμερα

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

13/11/2018
Όταν βλέπουμε μεγάλα σμήνη πουλιών που πετούν χαμηλά το χειμώνα συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι ένδειξη επερχόμενης κακοκαιρίας....
Στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στη Χίο βρέθηκε η Βούλα Αγιοστρατίτη

Στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στη Χίο βρέθηκε η Βούλα Αγιοστρατίτη

13/11/2018
Το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο νησί τη...
Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας