Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα αναζητά λύση σωτηρίας η Ατλάντικ. 19 καταστήματα αριθμεί σ’ όλη την Εύβοια, όπου απασχολούνται περίπου 400 εργαζόμενοι. Αναμενόμενη η εξέλιξη, φόβοι για το μέλλον των εργαζομένων. Σε επιφυλακή το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Προβλήματα και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.
ΑΤΛΑΝΤΙΚ, έκδηλη η ανησυχία και στην Εύβοια
ΑΤΛΑΝΤΙΚ, έκδηλη η ανησυχία και στην Εύβοια

Τους τελευταίους μήνες οι φήμες για προβλήματα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ ήταν έντονες και στην τοπική κοινωνία της Εύβοιας, αφού οι καταναλωτές αντίκριζαν άδεια ράφια.
Λίγες ημέρες πριν το κανόνι έσκασε και η εταιρεία που φαίνεται πως ακροβατούσε σε τεντωμένο σκοινί, αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε το αίτημα υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Ν.3588/2007, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα διέψευδε η διοίκησή της σχετικά δημοσιεύματα.

Πολλά τα προβλήματα στο χώρο που μετά την αίτηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ για ένταξη στο άρθρο 99 είχαμε και την δήλωση της εκπτωτικής αλυσίδας ALDI για αποχώρηση από την Ελληνική αγορά και ήδη αναζητά τρόπο εξόδου.

Δυναμικό εταιρείας
Η Ατλάντικ απασχολεί συνολικά περίπου 4.000 εργαζόμενους. Μόνο στην Εύβοια έχει 19 σούπερ μάρκετ, όπου εργάζονται 400 σχεδόν υπάλληλοι. Συγκεκριμένα 14 στην Κεντρική Εύβοια, 1 στη Β.Εύβοια και 4 στη Ν.Εύβοια.

Μιλώντας με τη Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Μαρία Σμυρναίου, μας ενημέρωσε πως στην περίπτωση των εν λόγω εργαζόμενων το ζήτημα είναι ότι πληρώνονται κανονικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το μέλλον τους δεν είναι αβέβαιο, αφού μιλάμε για μια εταιρεία που μπαίνει σε διαδικασία πτώχευσης. Το ΕΚΕ παρακολουθεί από κοντά το θέμα και τις εξελίξεις, για τυχόν παρέμβαση εάν χρειαστεί στήριξης των εργαζομένων.

Ιστορικό εταιρείας
Παρά τις ανακοινώσεις της διοίκησης τους τελευταίους μήνες, πως δεν συντρέχει λόγος υπαγωγής στο άρθρο 99, η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική... και οι οφειλές σε προμηθευτές μεγάλες, σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς κύκλους και τα δημοσιεύματα. Παράλληλα, τεταμένες ήταν οι σχέσεις των μετόχων της εταιρείας (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ)
Εν τω μεταξύ η υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν συνεπάγεται και αυτομάτως σωτηρία για τις εταιρείες που προσφεύγουν σε αυτό, αφού απαιτείται η απόλυτη συναίνεση των μετόχων σε μια σειρά επίπονων αποφάσεων εξυγίανσης που φέρνει μαζί της η προστασία πιστωτών.
 
Αξίζει να διαβάσετε τις σχετικές δημοσιεύσεις που αφορούν στο ιστορικό της εταιρείας και στη συγχώνευση με το Γαληνό:
Εξαγορά λαουτάρης
http://www.atlantic.gr/gr/articles.asp?p=20001-692&bk-p=1-4&status=dtl&dfltpg=news.asp

Ατλάντικ – ιστορικό
Η Ατλάντικ ιδρύθηκε το 1980. Διαβάστε την πορεία της εταιρείας:
http://www.atlantic.gr/gr/index.asp?p=1-1

Εν τω μεταξύ, το ΒΗΜΑ, σε άρθρο του το 2007, κάνει αναφορά στον «πόλεμο» που ξεσπά μεταξύ των μετόχων…
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=185147&ct=3&dt=25/11/2007

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας