Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Το δικαίωμα στον αθλητισμό απαιτεί υποδομές, συνεργασία και κυρίως προαγωγή προτύπων για τη νεολαία" Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης.
Γήπεδο Σικιων
Γήπεδο Σικιων

"Όχι σε πρακτικές και αντιλήψεις που προάγουν τον τοπικισμό, τον «νεοπλουτισμό» ή την αδιαφανή οικονομική λειτουργία δημιουργώντας αρνητικά πρότυπα στους νέους και εν γένει στην τοπική κοινωνία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κατσούλης απαντώντας στην «κίνησης πολιτών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για το δικαίωμα στον αθλητισμό». Συγκεκριμένα αναφέρει:  

Σχετικά με την ανακοίνωση της αποκαλούμενης «κίνησης πολιτών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για το δικαίωμα στον αθλητισμό» είναι χρήσιμο να διατυπώσουμε ορισμένες επισημάνσεις.
Συμφωνούμε ότι συνολικά στο νέο Δήμο Κύμης Αλιβερίου υπάρχει έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών που πρέπει να εξυπηρετούν όχι μόνο τον σωματειακό αθλητισμό αλλά γενικότερα όσους επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην άθληση και στην ψυχαγωγία, διότι το δικαίωμα στον αθλητισμό ανήκει σε όλους τους πολίτες και μάλιστα ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να γίνεται για κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμού.
Στην ανακοίνωση που σχολιάζουμε καταγράφονται μεμονωμένα ελλείψεις σε ορισμένα Τοπικά Διαμερίσματα ενώ τα προβλήματα σχετικά με τις αθλητικές υποδομές θα πρέπει να τα βλέπουμε σφαιρικά και σε όλο το μήκος και πλάτος του νέου Δήμου μας.
 Στα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν προτάσεις και δεσμεύσεις για τις αθλητικές υποδομές υπό το πρίσμα αυτό, δηλαδή της άσκησης του δικαιώματος των πολιτών στην άθληση. Στο πλαίσιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου προτείνουμε την συγκρότηση ενός νομικού προσώπου για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, του «Δημοτικού Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Κύμης Αλιβερίου» ο οποίος θα αναλάβει να ασκήσει όλες τις αντίστοιχες αρμοδιότητες, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, να διαχειριστεί και να αναπτύξει εκδηλώσεις- θεσμούς που είχαν δημιουργηθεί από τους σημερινούς δήμους (Ανάβαση Κύμης, Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ν. Κούκης, Τουρνουά Μπάσκετ, Ποδηλατοδρομία κ.ο.κ.) ή να αναπτύξει νέους. Στο πλαίσιο του Αθλητικού- Πολιτιστικού Οργανισμού τα σωματεία και οι πολίτες πρέπει να έχουν εκπροσώπηση και να συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής του Δήμου για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Σε ένα πλαίσιο πραγματικής και αληθινής συμμετοχικής διαδικασίας και όχι της χειραγώγησης που εν πολλοίς παρατηρούμε σε ορισμένες περιοχές.
Εμείς, στον Δήμο Αυλώνος, ιδρύσαμε και λειτουργούμε από το 2007 τον Αθλητικό Οργανισμό και πρόσφατα ιδρύθηκε και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου. Ήδη ο Αθλητικός Οργανισμός έχει δημιουργήσει σημαντικό έργο. Στο Δ.Σ. μετέχουν εκπρόσωπο των δημοτικών παρατάξεων, των αθλητικών σωματείων κ.ο.κ. και όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ ήταν ομόφωνες γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει ουσιαστικό έργο.
Σαν Δημοτική Αρχή θέσαμε ένα στόχο: Κάθε τοπικό διαμέρισμα και κάθε οικισμός του Δήμου Αυλώνος θα πρέπει να έχει έναν χώρο άθλησης και έναν χώρο ψυχαγωγίας.
Κατασκευάσαμε δύο γήπεδα ποδοσφαίρου (Αυλωναρίου και Νεοχωρίου) με σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα και πλήρη φωτισμό και έγιναν πόλος έλξης όχι μόνο για τις ομάδες του Δήμου αλλά και των όμορων Δήμων
Επειδή πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να ξεκινά μέσα από το σχολείο. Γιαυτό κατασκευάσαμε σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χώρους άθλησης και παιδικές χαρές ώστε η παραμονή των μαθητών στο σχολείο να είναι ευχάριστη και δημιουργική. Μέσα στο καλοκαίρι θα τοποθετηθούν πλαστικοί τάπητες και ηλεκτροφωτισμός σε όλα γήπεδα μπάσκετ του δήμου μας
Με την κατασκευή των σκεπαστών κερκίδων θα ολοκληρωθούν τα έργα στα γήπεδα ποδοσφαίρου Αυλωναρίου και Νεοχωρίου (έργο υπό δημοπράτηση). Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Οκτωνιατών τοποθετήσαμε πλαστικό χλοοτάπητα στο γήπεδο 5χ5. Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στις Συκιές.
Εξασφαλίζουμε τις μετακινήσεις των αθλητικών συλλογών του δήμου και ενισχύουμε τις υποδομές τους.
Επιχορηγούμε τις δαπάνες για τα μαθήματα χορού και τις μετακινήσεις όλων των χορευτικών τμημάτων του Αγ Γεωργίου και Νεοχωρίου .
Εφαρμόζουμε προγράμματα άθλησης για γυναίκες και παιδιά απασχολώντας τρεις Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.
Διοργανώνουμε εκδηλώσεις όπως: Ποδηλατοδρομία, σκακιστικούς αγώνες, τουρνουά μπάσκετ, ποδοσφαίρου, Μπητς βόλεϊ.
Στα πλαίσια της συνεργασίας παραχωρήσαμε τα γήπεδα μας, στο Αυλωνάρι και στο Νεοχώρι, σε ομάδες όμορων δήμων για προπονήσεις και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Πρέπει να ανοίγονται συζητήσεις για αυτά τα θέματα και αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της «κίνησης πολιτών για τον Αθλητισμό», μέσα από τον δημόσιο διάλογο πρέπει να αναδειχθούν όλες οι πτυχές των προβλημάτων του Αθλητισμού στην περιοχή μας. Χρειάζεται να προχωρήσουμε ακόμη πιο πέρα: αναγνωρίζοντας την συμβολή των σωματείων στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού να θέσουμε τα ζητήματα της οργάνωσής τους και της διαχείρισης με όρους διαφάνειας και δημοκρατικότητας, διότι το δικαίωμα στον αθλητισμό ένα μέρος της νεολαίας το ασκεί δια μέσου του σωματειακού αθλητισμού. Εκεί πλάθονται αξίες και συνειδήσεις. Συνεπώς πρακτικές και αντιλήψεις που προάγουν τον τοπικισμό, τον «νεοπλουτισμό» ή την αδιαφανή οικονομική λειτουργία δημιουργούν αρνητικά πρότυπα στους νέους και εν γένει στην τοπική κοινωνία.
 

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας