Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας της Ελληνικής Νομοθεσίας είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο Δήμο Αυλώνα σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετρήσεων του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ».

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η μέση τιμή του ηλεκτρικού πεδίου είναι εκατοντάδες φορές κάτω από τα όρια ασφαλείας της Ελληνικής Νομοθεσίας τα οποία είναι κατά 40% αυστηρότερα από τα όρια που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο σταθμός μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί στο Δημοτικό Σχολείο Οκτωνίας στο Δήμο Αυλώνος του Νομού Εύβοιας.

Σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο, το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» καταγράφει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπεται στο περιβάλλον από διάφορες πηγές, όπως κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ και άλλες πηγές.

Το σύστημα «ΕΡΜΗΣ» αποτελείται από μικρούς ανιχνευτές, οι οποίοι καταγράφουν τις τιμές της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο περιβάλλον και στη συνέχεια τις αποστέλλουν στους κεντρικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη Νότια και Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα.

Οι κεντρικοί υπολογιστές που βρίσκονται στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, λαμβάνουν τις τιμές που έχουν καταγραφεί και στη συνέχεια τις παρουσιάζουν με απλό και κατανοητό τρόπο (με τη μορφή σχεδιαγράμματος), μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας. Οι τιμές που καταγράφονται, αποτυπώνουν αθροιστικά το σύνολο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από όλες τις πηγές.

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αφενός διασφαλίζουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και αφετέρου ελέγχουν και πιστοποιούν την ορθότητα της τεχνικής λειτουργίας του συστήματος. Συνεργάζονται, επίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Εργαστήριο Ασύρματου Επικοινωνίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Εργαστήριο Μικροκυμάτων και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εργαστήριο Διαδικτύου και Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών, Υπηρεσιών και Ασφάλειας του Τμήματος Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργούν η υπηρεσία «SMS ΕΡΜΗΣ» με αποστολή γραπτού μηνύματος στο 1325 και ο «Κινητός Σταθμός Μέτρησης ΕΡΜΗΣ». Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» http://www.hermes-program.gr


 
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας