Από Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 έως και Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010 στον Δημοτικό Κινηματογράφο REX θα προβάλλονται:

Στις 21:00 (απογευματινή), Η επιτυχημένη ταινία «ΤΟΥ STORY 3»

Υπόθεση: Οι δημιουργοί των λατρεμένων ταινιών ʽToy Storyʼ, ξανανοίγουν το κουτί με τα παιχνίδια και φέρνουν κοντά μας τον υπέροχο κόσμο της πιο αγαπημένης παρέας των παιχνιδιών. Καθώς ο Άντι ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο, ο Μπαζ, ο Γούντι και τα υπόλοιπα πιστά του παιχνίδια, προβληματίζονται για το αβέβαιο μέλλον τους… Στο ʽToy Story 3ʼ τα παιχνίδια θα βρεθούν σε ένα δωμάτιο γεμάτο ασυγκράτητα νήπια που ανυπομονούν να βάλουν το μικρά, βρώμικα χεράκια τους στα καινούργια τους παιχνίδια. Επικρατεί πανδαιμόνιο καθώς τα παιχνίδια προσπαθούν να μείνουν ενωμένα και «κανένα παιχνίδι να μην μείνει πίσω».Την ίδια στιγμή, η Μπάρμπι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κεν (ναι, αυτόν τον Κεν)! Στο ʽToy Story 3ʼ την αγαπημένη μας παρέα έρχονται να συμπληρώσουν πολλοί νέοι χαρακτήρες, όπως ο γνωστός σύντροφος της Μπάρμπι, Κεν, ο θεατρικός κύριος Αγκαθούλης με τη σαλοπέτα, και ένα ροζ αρκουδάκι που μυρίζει φράουλα και ακούει στο όνομα Λότσο..


Στις 23:00 (βραδινή), «ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΓΟΣ» με τους Νίκολας Κέιτζ και Μόνικα Μπελούτσι
Ο Μπαλτάζαρ Μπλέικ (Νίκολας Κέιτζ) είναι ένας μάγος αυθεντία, μαθητής του Μέρλιν, ηλικίας 1.400 ετών! Ζει στο σύγχρονο Μανχάταν και προσπαθεί να προστατεύσει την πόλη από τις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να την καταστρέψουν, με αρχηγό τον Μάξιμ Χόρβατ (Άλφρεντ Μολίνα). Ο Μπαλτάζαρ, όμως, δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος, γι’ αυτό και προσλαμβάνει ένα μαθητευόμενο, τον Ντέιβ Στάτλερ (Τζέι Μπαρούσελ), έναν φαινομενικά συνηθισμένο νεαρό φοιτητή Φυσικής που όμως διαθέτει μαγικές δυνατότητες εν αγνοία του. Ο μάγος δίνει στον απρόθυμο συνεργό του ένα δυνατό πρώτο μάθημα για την τέχνη και την επιστήμη της μαγείας και, μαζί, αυτοί οι δύο μάλλον αταίριαστοι συνεργάτες αναμετριούνται με τον Χόρβατ, έναν φαντεζί βοηθό του και την ενσάρκωση της δόλιας Μοργκάνα. Ο Ντέιβ θα πρέπει να επιστρατεύσει όλο του το κουράγιο για να επιβιώσει από τη δοκιμασία της εκπαίδευσης, να μπορέσει να σώσει την πόλη και να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του!

Aπό Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010 έως Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 σε δύο προβολές 21:00

(απογευματινή) και 23:00 (βραδινή)

«Το Λουλούδι της Ερήμου»
Από την έρημο της Σομαλίας στις πιο διάσημες πασαρέλες του κόσμου.”
Με τους: Λία Κεμπέντε, Σάλι Χόκινς, Κρεγκ Πάρκινσον, Τίμοθι Σπολ, Σοράγια Ομάρ-Σέγκο
Δράμα – Αγγλικά- Έγχρωμο – 120′ – 2009
Σε ένα νομαδικό χωριό στην έρημο της Σομαλίας, η δωδεκάχρονη Γουόρις δραπετεύει από την οικογένειά της όταν ο πατέρας της αποφασίζει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό προκειμένου να πάρει ως αντάλλαγμα πέντε καμήλες. Βρίσκει καταφύγιο στη γιαγιά της στο Μογκαντίσου η οποία όμως ντροπιασμένη από την συμπεριφορά της εγγονής της, τη στέλνει εσώκλειστη να δουλέψει ως καθαρίστρια στη Σομαλική πρεσβεία στο Λονδίνο κοντά σε κάποιους συγγενείς. Για τα επόμενα χρόνια η νεαρή Γουίορις δε θα βγει καθόλου από την πρεσβεία μέχρι την ημέρα που ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της και όλοι οι αξιωματούχοι τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά βρίσκεται να περιφέρεται με μια βαλίτσα με τα ελάχιστα υπάρχοντά της μόνη για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου…
Όταν το 1998 δημοσιεύθηκε το ομώνυμο βιβλίο “ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ” της Γουόρις Ντίρι ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίστηκε. Το πρώην διάσημο μοντέλο αφηγείται τη συνταρακτική της ζωή περιγράφοντας το απίστευτο ταξίδι της από τη νομαδική ζωή στην έρημο της Σομαλίας στις πιο διάσημες πασαρέλες του κόσμου. Ήταν ένα όνειρο και ένας εφιάλτης μαζί. Στη Νέα Υόρκη, στο απόγειο της καριέρας της, περιγράφει τη διαδικασία της κλειτοριδο-εκτομή στην οποία υποβλήθηκε όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Έτσι η Γουόρις Ντίρι αποφασίζει να σταματήσει την καριέρα του μοντέλου και να αφιερωθεί στον αγώνα για τον τερματισμό αυτού του βάρβαρου τελετουργικού το οποίο υφίστανται εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο.
Από τον βραβευμένο για το φιλμ Nowhere in Africa (βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2002)παραγωγό Peter Herrmann, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το πολύκροτο μπεστ-σέλλερ της Γούρις Ντίρι με πρωταγωνιστές το σούπερ-μόντελ Λία Κεμπέντε, τη Σάλι Χόκινς (Happy Go Lucky), τον Κρεγκ Πάρκινσον (Control) και τον Τίμοθι Σπολ (Harry Potter). Το βιβλίο της Γουόρις Ντίρι στην Ελλάδά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ και πουλήσει περισσότερα από 110.000 αντίτυπα. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στα προσεχή Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο.

 

Ακολουθείστε μας στο Google News