Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με την απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών να απορρίψει την αγωγή εργαζομένου για την ακύρωση της απόλυσης του λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης από την πολυεθνική «ΤΖΑΜΠΟ».

Η ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως εξής:
Πριν από λίγες μέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με Δικαστή την Πρωτοδίκη Ευγενία Ζωχιού, απέρριψε την αγωγή του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου απολυμένου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης από τη γνωστή πολυεθνική εταιρεία «ΤΖΑΜΠΟ», με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόλυσής του.
Το σκεπτικό της απόφασης του παραπάνω Δικαστηρίου υιοθετεί με έναν πρωτοφανή προκλητικό τρόπο όλους τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και τα ψεύδη της εργοδοσίας, απαξιώνει και ενοχοποιεί γενικότερα τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, στρέφεται συνολικά κατά του αναφαίρετου δικαιώματος του συνδικαλιστικού κινήματος να εκφράζει την αλληλεγγύη του, στοχοποιώντας μάλιστα με απαράδεκτο τρόπο στελέχη του ΠΑΜΕ.
Η απόφαση αυτή αποτελεί έναν νέο σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των εισαγγελικών εγκυκλίων και διώξεων, καθώς και δικαστικών αποφάσεων στη συγκεκριμένη υπόθεση για την επιβολή και δικαίωση των συμφερόντων της πολυεθνικής και την τρομοκράτηση των εργαζομένων που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της, όπως της κατάπτυστης εγκυκλίου του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά που χαρακτήριζε τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον απολυμένο εργαζόμενο ως «τελεσθέντα εγκλήματα», τις εκκρεμείς ποινικές διώξεις συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον απολυμένο συνάδελφό τους, τις δικαστικές αποφάσεις για την απαγόρευση των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στα καταστήματά της.
Εντάσσεται στη γενικότερη αντεργατική στάση των Δικαστηρίων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις υπαγορευμένες από την εργοδοσία αποφάσεις-«καρμπόν» που κηρύσσουν σχεδόν όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
- Πως τοποθετείται απέναντι στην όλο και πιο απροκάλυπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως μηχανισμού για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας σε βάρος των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, όπως χαρακτηριστικά προκύπτει από τη συγκεκριμένη υπόθεση.
- Προτίθεται να λάβει μέτρα και ποια ώστε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της απεργίας, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, της προστασίας τους από τις εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις της εργοδοσίας, τα οποία σήμερα καταπατούνται με βάναυσο και συστηματικό τρόπο. 
 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας