Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου
μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», (Κάρυστος 30/7/2010)

Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φορτώνει στο λαό τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, φορτώνει στο λαό τα ελλείμματα και το χρέος που τα δημιουργεί η πολιτική που χρηματοδοτεί πολύμορφα τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να αυξήσουν την κερδοφορία τους , η πολιτική που διαθέτει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των επιθετικών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ.
Αυτό είναι κριτήριο που πρέπει να το πάρουμε υπόψη μας και να πούμε μαζικά :
Δεν φταίει ο λαός για την κρίση ,δεν αναγνωρίζουμε τα ελλείμματα και το χρέος.
Γι αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πλουτοκρατία και αυτή πρέπει να πληρώσει.
Είναι κριτήριο το αντιλαϊκό «μνημόνιο» , η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Έχουμε υποχρέωση να πούμε με δυνατή φωνή : Δεν αναγνωρίζουμε , δεν αποδεχόμαστε το μνημόνιο ,που είναι εργαλείο για τη σφαγή των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση , η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ συνδέουν τα αντιλαϊκά μέτρα με τον ισχυρισμό περί σωτηρίας της Ελλάδας. Λένε ψέματα.
Για ποια Ελλάδα μιλάνε ? Την πραγματική Ελλάδα , την Ελλάδα του κόσμου της δουλειάς την οδηγούν σε πτώχευση για να δυναμώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Γι αυτό το ταΐζουν με δισεκατομμύρια , γι’ αυτό έδωσαν 28 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και τους ετοιμάζουν άλλα δέκα , γι αυτό τροφοδοτούν τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές , τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλέμπορους με δισεκατομμύρια Ευρώ.
Φτωχαίνουν το λαό για να πλουτίσουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η αλήθεια.
Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Οι ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου είναι εγκληματικές. Ανεξάρτητα από τους ελιγμούς και τις ψηφοφορίες στη βουλή π.χ για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η λογική για την αναγκαιότητα και τη στήριξη των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης διαπερνάει τη στάση της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ , ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το σχήμα που προήλθε από τη διάσπαση του , καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες , προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη λαική δυσαρέσκεια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.
Τι ξεχωρίζει μέσα σ’αυτή τη σκληρή σύγκρουση ?
Ξεχωρίζει η πάλη του ΚΚΕ ,του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων που δίνουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους , διαθέτοντας τις δυνάμεις τους για να οργανωθεί ισχυρή αντίσταση , να δυναμώσει το διεκδικητικό κίνημα , να συγκεντρωθούν λαϊκές δυνάμεις που θα συμβάλλουν να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτή η πάλη είναι πολύτιμη και θα την εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο οι εργαζόμενοι. Γιατί η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου δεν σταματάει , η τρόικα μαζί με την κυβέρνηση θα φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και το επόμενο διάστημα.
Η πολύχρονη πείρα που έχει συγκεντρώσει ο λαός , μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια του, όπλο αποτελεσματικό που θα δώσει δύναμη στην καθημερινή πάλη και θα εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη.
Λέμε καθαρά : Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο , η αγανάκτηση , η δυσαρέσκεια , ο προβληματισμός πρέπει να μετατραπούν σε αγωνιστική στάση, σε αποφασιστική συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες αλλά και στις εκλογές του Νοέμβρη , στηρίζοντας τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που θα τιμήσει τη λαική εμπιστοσύνη.

Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να προσέξουν πολύ τις παγίδες που έχουν στήσει η κυβέρνηση και οι άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου.

Να προσέξουν πολύ την επίθεση κατά των αγώνων , κατά του απεργιακού δικαιώματος, να καταπολεμήσουν τις διασπαστικές μεθοδεύσεις και να εκφράζουν την αλληλεγγύης τους στους αγωνιζόμενους κλάδους , να επιδιώξουν την ανάπτυξη της κοινής δράσης και να προστατέψουν το απεργιακό δικαίωμα , που το χτυπάνε σχεδιασμένα, η κυβέρνηση ,τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου , τα δικαστήρια και οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι για να αφοπλίσουν το εργατικό –λαϊκό κίνημα.
Ο λαός της Εύβοιας , τη Βοιωτίας ,της Φθιώτιδας , της Φωκίδας , της Ευρυτανίας έχει υποχρέωση να καταλογίσει με αυστηρότητα τις ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει , στο ΠΑΣΟΚ ,τη Ν.Δ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης , την πολιτική της Ε.Ε , τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο καταλογισμός των ευθυνών πρέπει να συνδυαστεί με αποφασιστική δράση ,με ενίσχυση του ΚΚΕ και αλλαγή του συσχετισμού δύναμης , με την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη , στα λαϊκό στρώματα για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα δώσει ριζικές λύσεις προς όφελος του λαού μας.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που η εξουσία θα είναι στα χέρια του λαού και τα μέσα παραγωγής δική του περιουσία θα επιτρέψει την αξιοποίηση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας , με κεντρικό σχεδιασμό που θα αναπτύσσει αρμονικά την περιφέρεια και τους κλάδους ,με εργατικό –κοινωνικό έλεγχο.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης θα εξασφαλίσει δουλειά για όλους , δουλειά με δικαιώματα , κατοικία , δωρεάν Υγεία , Πρόνοια , Παιδεία , κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, θα αναβαθμίσει το περιβάλλον , τον πολιτισμό , το λαϊκό αθλητισμό , με ιδιαίτερη φροντίδα για τους νέους και τις νέες , τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες , τους ηλικιωμένους , τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους μετανάστες και τις οικογένειες τους.

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας