Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου
μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», (Κάρυστος 30/7/2010)

Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φορτώνει στο λαό τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, φορτώνει στο λαό τα ελλείμματα και το χρέος που τα δημιουργεί η πολιτική που χρηματοδοτεί πολύμορφα τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να αυξήσουν την κερδοφορία τους , η πολιτική που διαθέτει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των επιθετικών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ.
Αυτό είναι κριτήριο που πρέπει να το πάρουμε υπόψη μας και να πούμε μαζικά :
Δεν φταίει ο λαός για την κρίση ,δεν αναγνωρίζουμε τα ελλείμματα και το χρέος.
Γι αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πλουτοκρατία και αυτή πρέπει να πληρώσει.
Είναι κριτήριο το αντιλαϊκό «μνημόνιο» , η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Έχουμε υποχρέωση να πούμε με δυνατή φωνή : Δεν αναγνωρίζουμε , δεν αποδεχόμαστε το μνημόνιο ,που είναι εργαλείο για τη σφαγή των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση , η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ συνδέουν τα αντιλαϊκά μέτρα με τον ισχυρισμό περί σωτηρίας της Ελλάδας. Λένε ψέματα.
Για ποια Ελλάδα μιλάνε ? Την πραγματική Ελλάδα , την Ελλάδα του κόσμου της δουλειάς την οδηγούν σε πτώχευση για να δυναμώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Γι αυτό το ταΐζουν με δισεκατομμύρια , γι’ αυτό έδωσαν 28 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και τους ετοιμάζουν άλλα δέκα , γι αυτό τροφοδοτούν τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές , τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλέμπορους με δισεκατομμύρια Ευρώ.
Φτωχαίνουν το λαό για να πλουτίσουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η αλήθεια.
Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Οι ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου είναι εγκληματικές. Ανεξάρτητα από τους ελιγμούς και τις ψηφοφορίες στη βουλή π.χ για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η λογική για την αναγκαιότητα και τη στήριξη των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης διαπερνάει τη στάση της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ , ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το σχήμα που προήλθε από τη διάσπαση του , καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες , προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη λαική δυσαρέσκεια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.
Τι ξεχωρίζει μέσα σ’αυτή τη σκληρή σύγκρουση ?
Ξεχωρίζει η πάλη του ΚΚΕ ,του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων που δίνουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους , διαθέτοντας τις δυνάμεις τους για να οργανωθεί ισχυρή αντίσταση , να δυναμώσει το διεκδικητικό κίνημα , να συγκεντρωθούν λαϊκές δυνάμεις που θα συμβάλλουν να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτή η πάλη είναι πολύτιμη και θα την εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο οι εργαζόμενοι. Γιατί η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου δεν σταματάει , η τρόικα μαζί με την κυβέρνηση θα φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και το επόμενο διάστημα.
Η πολύχρονη πείρα που έχει συγκεντρώσει ο λαός , μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια του, όπλο αποτελεσματικό που θα δώσει δύναμη στην καθημερινή πάλη και θα εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη.
Λέμε καθαρά : Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο , η αγανάκτηση , η δυσαρέσκεια , ο προβληματισμός πρέπει να μετατραπούν σε αγωνιστική στάση, σε αποφασιστική συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες αλλά και στις εκλογές του Νοέμβρη , στηρίζοντας τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που θα τιμήσει τη λαική εμπιστοσύνη.

Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να προσέξουν πολύ τις παγίδες που έχουν στήσει η κυβέρνηση και οι άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου.

Να προσέξουν πολύ την επίθεση κατά των αγώνων , κατά του απεργιακού δικαιώματος, να καταπολεμήσουν τις διασπαστικές μεθοδεύσεις και να εκφράζουν την αλληλεγγύης τους στους αγωνιζόμενους κλάδους , να επιδιώξουν την ανάπτυξη της κοινής δράσης και να προστατέψουν το απεργιακό δικαίωμα , που το χτυπάνε σχεδιασμένα, η κυβέρνηση ,τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου , τα δικαστήρια και οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι για να αφοπλίσουν το εργατικό –λαϊκό κίνημα.
Ο λαός της Εύβοιας , τη Βοιωτίας ,της Φθιώτιδας , της Φωκίδας , της Ευρυτανίας έχει υποχρέωση να καταλογίσει με αυστηρότητα τις ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει , στο ΠΑΣΟΚ ,τη Ν.Δ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης , την πολιτική της Ε.Ε , τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο καταλογισμός των ευθυνών πρέπει να συνδυαστεί με αποφασιστική δράση ,με ενίσχυση του ΚΚΕ και αλλαγή του συσχετισμού δύναμης , με την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη , στα λαϊκό στρώματα για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα δώσει ριζικές λύσεις προς όφελος του λαού μας.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που η εξουσία θα είναι στα χέρια του λαού και τα μέσα παραγωγής δική του περιουσία θα επιτρέψει την αξιοποίηση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας , με κεντρικό σχεδιασμό που θα αναπτύσσει αρμονικά την περιφέρεια και τους κλάδους ,με εργατικό –κοινωνικό έλεγχο.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης θα εξασφαλίσει δουλειά για όλους , δουλειά με δικαιώματα , κατοικία , δωρεάν Υγεία , Πρόνοια , Παιδεία , κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, θα αναβαθμίσει το περιβάλλον , τον πολιτισμό , το λαϊκό αθλητισμό , με ιδιαίτερη φροντίδα για τους νέους και τις νέες , τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες , τους ηλικιωμένους , τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους μετανάστες και τις οικογένειες τους.

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας