Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 και των Επαναληπτικών της 14ης Νοεμβρίου 2010.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 2 του άρθρου 11 του ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ. 87Α)» σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 2 του άρθρου 6 του Π.Δ. 96/2007 «Κωδικοποίηση σ΄ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται (παρ.1 του άρθρου 117 του Π.Δ. 96/2007). Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιοι εκλογείς δικαιολογημένα δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και για τους οποίους δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από τις ανωτέρω διατάξεις ποινικές κυρώσεις. Πρόκειται για εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, εκλογείς άνω των εβδομήντα (70) ετών ή εκλογείς που βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν (άρθρο 11 παρ. 2 του ν.3852/2010).

Ειδικότερα, οι εκλογείς εκείνοι, που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας των εκλογών του Νοεμβρίου 2010 δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο τόπο εγγραφής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από διακόσια (200) χιλιόμετρα πρέπει να εφοδιάζονται με σχετική βεβαίωση.

Οι βεβαιώσεις αυτές θα χορηγούνται στο εξής από τους δήμους ή τις Κοινότητες.
 
Στα πλαίσια της διαδικασίας αυτής το Υπουργείο μας, θα εκτυπώσει στο Εθνικό Τυπογραφείο έντυπες βεβαιώσεις, με τις οποίες θα εφοδιάζονται οι εν λόγω εκλογείς από τους Ο.Τ.Α. του τόπου διαμονής τους.

Σχετικά με την αποστολή των βεβαιώσεων αυτών στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα της χώρας θα σας ενημερώσουμε με νεότερο έγγραφό μας.

Ύστερα από τα ανωτέρω, παρακαλούμε, όπως ορίσετε ένα υπεύθυνο υπάλληλο, ο οποίος, ύστερα από την έγγραφη ειδοποίηση αποστολής από το Υπουργείο, θα έλθει σε επικοινωνία με την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να εφοδιαστείτε με ανάλογο αριθμό αντιτύπων έντυπων βεβαιώσεων.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται, αμέσως μετά την έγγραφη γνωστοποίηση από το Υπουργείο της αποστολής και την παραλαβή των ανωτέρω βεβαιώσεων μέσω ΕΛ.ΤΑ., να εφοδιάσουν τους Ο.Τ.Α της περιφερείας τους.




Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Ε.Φ. (9/10/2010 1:29:38 μμ)
Αφού είναι υποχρεωτική η προσέλευση γιατί τόσος κόσμος λέει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει Δεν έχουν ενημερωθεί ή θα τους αναγκάσουν με το ζόρι οι Αρχές να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας