Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου με αφορμή κινήσεις και δηλώσεις υποψηφίων στην περιοχή της νότιας Καρυστίας σχολιάζει:
Είναι νομίζω γνωστό ότι δεν μιλάω δημόσια αν δεν έχω κάτι ουσιαστικό να πω. Επειδή όμως ακούω και βλέπω πράγματα που αξίζουν σχολιασμού θεωρώ ότι πρέπει να τα επισημάνω.
Κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι προφανώς δεν έχουν να προτείνουν κάτι ουσιαστικό ή να αναλάβουν κάποια σημαντική πρωτοβουλία για τον Καλλικράτη προσπαθούν να πείσουν ότι «είναι οι καλύτεροι» εφευρίσκοντας ένα καταπληκτικό «κόλπο» για να στρατολογήσουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Αναφέρω το περιστατικό γιατί συνέβη πραγματικά. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με συγκριμένο υποψήφιο Δήμαρχο στην περιοχή μας είπε : « Θα εφαρμόσει την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου. Είναι ο μόνος που αν εκλεγεί θα κάνει κάθε τρίμηνο οικονομικό απολογισμό του Δήμου και θα δημοσιεύει τον απολογισμό και τις τροποποιήσεις του προϋπολογισμού στο Διαδίκτυο…..»
Την έκπληξη διαδέχεται το χαμόγελο !!!
Με αυτούς τους απλοϊκούς τρόπους προσπαθούν κάποιοι να στρατολογήσουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους; Η μήπως μας περνάνε όλους τους άλλους για εντελώς ΗΛΙΘΙΟΥΣ;
Η απόλυτη απειρία στην Αυτοδιοίκηση εκφράζεται μερικές φορές ρομαντικά. Ο μακαρίτης Α. Παπανδρέου αρνιόταν την λέξη «ρομαντικός» στην πολιτική και την είχε αντικαταστήσει με την λέξη «αιθεροβάμων» αφού ως γνωστό η πολιτική είναι η Τέχνη του εφικτού, δηλαδή αυτού που πραγματικά μπορεί να γίνει.
Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ απλό. Αυτά που υπόσχεται ο κύριος υποψήφιος Δήμαρχος ότι θα κάνει σχετικά με την διαφάνεια στα οικονομικά των Δήμων, περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 266 παραγρ. 9 του νέου Νόμου 3852/2010 δηλαδή του «Καλλικράτη», όπου αναφέρεται επί λέξει : « Η Οικονομική επιτροπή, μετά από εισήγηση του υπεύθυνου οικονομικών υπηρεσιών του οικείου δήμου, υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο τριμηνιαία έκθεση , ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού…. Η έκθεση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προσθεσμίας 20 ημερών από την λήξη κάθε τριμήνου και αναρτάται στην ιστοσελίδα του οικείου Δήμου……»
Μπράβο στην κύριο υποψήφιο Δήμαρχο που κάθησε και μελέτησε σαν καλό παιδί τον νέο νόμο 3852/2010, τον αποστήθισε και τον εμφανίζει ως μεγάλη του πρωτοβουλία !!
Εμένα όλα αυτά γιατί μου κάνουν δεκαετία του 1980 ;
Εντάξει παιδιά ! Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο !
Ολοι μας αν εκλεγούμε θα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος, δηλαδή να εφαρμόζουμε κατά γράμμα την νομιμότητα στην διαφάνεια των οικονομικών των Δήμων. Η μη εφαρμογή της νομιμότητας θα συνεπάγεται αυστηρές κυρώσεις.
Θα πρέπει να μας λένε μπράβο δηλαδή επειδή θα κάνουμε το καθήκον μας; Εκεί φτάσαμε;
Η μήπως υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος «κόλπα» με τα οικονομικά του Δήμου στον Καλλικράτη; Αυτό ας το θυμούνται ειδικά όσοι, εκ των υποψηφίων, νομίζουν ότι πρόκειται να πάρουν δουλειές ή να κάνουν διάφορα οικονομικά κολπάκια υποσχόμενοι ή ονειρευόμενοι «λαγούς με πετραχήλια» !!
 
Πάμε παρακάτω ! Υπάρχει καμμιά σοβαρή πρόταση ανάπτυξης του τόπου;
Η μόνο ευχολόγια για οργανωμένα γκρουπάκια που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα ως τουρίστες στον νέο Δήμο Καρύστου με σημείωμα του βουλευτή τους και θα διασχίζουν το φαράγγι του Δημοσάρη κάθε Τρίτη, ενώ κοπέλλες της περιοχής θα τους ραίνουν με άνθη;
Και όσοι ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις ας θυμούνται : Οι δημοσκοπήσεις δεν βγάζουν Δημάρχους. Βγάζουν υποψήφιους για υποψήφιους Δημάρχους !!!
 
 Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας