Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποφασισμένη να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις μπροστά στο ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της επιχείρησης, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. "Συμφωνούμε με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, λέμε όχι στην εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης" τονίζει ο Γεν.Γραμ. της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Ο Υπ.Οικονομικών επισημαίνει πως δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.
Εκρηκτικό το κλίμα στη ΔΕΗ...
Εκρηκτικό το κλίμα στη ΔΕΗ...

«Συμφωνούμε ως προς την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διαφωνούμε, όμως, με την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης του ελληνικού λαού, της ΔΕΗ. Άλλωστε με βάση την οδηγία της ΕΕ και την ελληνική νομοθεσία δεν είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με το να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ κ. Κ.Κατσαρός, προσθέτοντας ότι ο ενδεχόμενος ακραίος λόγος δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο είναι οι ακραίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Στην προπαγανδιστική καταιγίδα που ενέσκηψε από την κυβέρνηση για καθησυχασμό της κοινής γνώμης ότι θα εξετάσουμε, θα δούμε, θα συσκεφτούμε και εντέλει θα αποφασίσουμε, η απάντησή μας είναι ότι ο λιγνίτης και τα νερά που σκέφτονται να ξεπουλήσουν είναι αυτά που επιδοτούν την τιμή της κιλοβατώρας στα νησιά, στις ευπαθείς ομάδες και κρατούν την τιμή της φθηνότερη στην Ευρώπη και την τρίτη φθηνότερη στον κόσμο, γι' αυτό, λοιπόν, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το διαπραγματευτούμε», αναφέρει ο κ. Κατσαρός.

«Κάποια συνδικαλιστικά στελέχη, του χώρου μας, και μη, μπορούν σίγουρα να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά εμείς, ως θεσμικά και συντεταγμένα όργανα, εκφράζουμε προς τα έξω τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ», καταλήγει ο γραμματέας του συνδικάτου.

Πάντως απο την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών, κ.Παπακωνσταντίνου, "Για τη ΔΕΗ, επανέλαβε πως δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης μονάδων της επιχείρησης".

πηγή: www.in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας