Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Άμεση η απάντηση του Δημάρχου Αυλώνος, Δημήτρη Κατσούλη στο δημοσίευμα του EVIAPORTAL.GR σχετικά με την καταγγελία της κυρίας Μπάνου.

Δημήτρης Κατσούλης.
Δημήτρης Κατσούλης.

Ο κ. Κατσούλης μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Σχετικά με δημοσίευμά σας με τίτλο «Μύλο  διακοσιών χρόνων γκρέμισαν οι μπουλντόζες  του Δήμου Αυλώνος» προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε για  τα ακόλουθα:

Στην Αχλαδερή και σε χώρο που πρόκειται άμεσα  να αναπλασθεί ως χώρος πλατείας του χωριού βρισκόταν ετοιμόρροπο κτίριο, πλινθόκτιστο, το οποίο ανήκε κατά το ήμιση στον Δήμο Αυλώνος μετά από δωρεά του Αειμνήστου Γιατρού Χαράλαμπου Μαρίνου. Στο κτίσμα αυτό λειτουργούσε λιοτρίβι και όχι μύλος, όπως συνάγεται και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το δημοσίευμά σας. Μέσα υπήρχε το πιεστήριο και οι πέτρες. Το κτίσμα κατεδαφίστηκε λόγω επικινδυνότητας και επειδή ήταν εστία κινδύνου για τα παιδιά του χωριού. Ο χώρος αυτός μαζί με τον παρακείμενο δημοτικό χώρο θα διαμορφωθούν ως πλατεία και παιδική χαρά κατόπιν και της πολυετούς απαιτήσεως των κατοίκων του χωριού. Τα όργανα του λιοτριβιού (πιεστήριο και πέτρες)  σύμφωνα με την εκπονηθείσα εγκεκριμένη μελέτη θα τοποθετηθούν στον χώρο που υπήρχε το λιοτρίβι και ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα. Το έργο ανατίθεται εντός των ημερών και πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς ούτε για μύλο πρόκειται ούτε για αλώνι, πρόκειται για ένα λιοτρίβι σε κτίσμα ετοιμόρροπο και πλινθόκτιστο το οποίο κατά το ήμιση ανήκει στον Δήμο κατά δε το υπόλοιπο φέρεται ως ιδιοκτήτρια η κ. Μπάνου με την οποία είχε συνεννοηθεί ο αρμόδιος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αχλαδερής  και είχε συμφωνηθεί η ανταλλαγή με ίσης αξίας ακίνητο προκειμένου να αποκτηθεί η πλήρης κυριότητα από τον Δήμο και να δοθεί ο χώρος στην κοινή χρήση. Η κυρία Μπάνου για δικούς της λόγους προφανώς υπαναχώρησε μετά την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων τοίχων  επικαλούμενη την ιστορία του κτίσματος με πολλές αντιφάσεις και υποκειμενισμό. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα των κατοίκων του χωριού και κυρίως των γονέων που θέλουν τα παιδιά τους  να παίζουν σε ασφαλές χώρο και να ομορφύνει το έτσι και αλλιώς όμορφο χωριό τους. Σε λίγο καιρό η Αχλαδερή θα έχει μία πανέμορφη πλατεία και τα απομεινάρια του μηχανισμού του λιοτριβιού θα εκτίθενται έτσι ώστε να θυμίζουν στους νεώτερους την τοπική αγροτική ιστορία.

Αυλωνάρι, 6 /8/2010
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΣΟΝΙΑ (7/9/2010 3:46:34 μμ)
Ο κ. Δήμαρχος λέει όσα τον συμφέρουν γύρω από το μύλο - λιοτρίβι και τα γκρεσμίματά του μήπως κάποιες φορές πρέπει να ερευνούμε σε βάθος και τις καταγγελίες που για να φθάσουν μέχρι και τον εισαγγελέα κάποια βάση δεν θα έχουν Μιλήσατε με την κα Μπάνου για το θέμα Πήρατε στα χέρια σας την μηνυτήρια αναφορά της Αν δεν αντιδρούσε κατα αυτόν τον τρόπο τι τύχη θα είχαν τα απομεινάρια του λιοτριβιού Θα μπορούσε ο δήμαρχος να λέει ότι θα εκτείθενται για την ιστορία της Αχλαδερής Να σημειώσουμε ότι τα παιδιά του χωριού είναι ελάχιστα αφού δεν λειτουργεί το πλησιέστερο σχολείο το οποίο σε λίγο θα γίνει επίσης γκρεμίσματα και η παιδική χαρά μάλλον μπορεί να χρησιμευσει σε εκείνους που υπερβαίνοντας τα ηντα θα πάνε να παίξουν τραμπάλα...
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας