Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Απο το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ εστάλει η παρακάτω ανακοίνωση της Μαθητικής Ανεξάρτητης Κίνησης (ΜΑΚΙ) σχετικά με τις αλλαγές που ετοιμάζει η Υπουργός Παιδείας στα σχολεία:


Τις προηγούμενες ημέρες γίναμε δέκτες μιας ακόμη δήλωσης της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στα σχολεία. Για ακόμη μία φορά η κα. Διαμαντοπούλου επικεντρώθηκε σε νούμερα και αριθμούς αγνοώντας την ουσία. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες 6 στους 10 μαθητές εξαντλούν το όριο των απουσιών τους επειδή δεν βρίσκουν ενδιαφέρον το σχολικό περιβάλλον και παρ’ όλα αυτά η μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας συνεχίζει να εξαντλείται στην επιβολή αριθμητικών κανονισμών και προαποφασισμένων αλλαγών.  
 Πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να είναι άλλος ένας αναποτελεσματικός κρατικός μηχανισμός και να αρχίσει να παράγει ουσιαστική εκπαιδευτική πολιτική για τη μόρφωση μας. Στο ίδιο κλίμα και οι ανακοινώσεις της Υπουργού με κορυφαία την «εύηχη» και δημοφιλή εξαγγελία για την μείωση της ύλης των μαθημάτων.

 Ως Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση θεωρούμε αναγκαία την ποσοτική μείωση της διδακτέας ύλης ωστόσο κάτι τέτοιο θα είναι άστοχη κίνηση σε περίπτωση που δεν συνοδευτεί με την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης και των σχολικών υποδομών.
 
 Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί αλλά δίκαιοι κριτές του έργου του Υπουργείου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρμαχοι ενός ελκυστικού δημόσιου σχολείου το οποίο θα μας κάνει να το αγαπήσουμε ξανά, χωρίς το ίδιο να μένει από απουσίες στη συνείδηση μας.
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας