Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το φωτογραφικό λεύκωμα του Βασίλη Διακάκη παρουσίασε σε εκδήλωση ο Δήμος Κύμης.

Ένα λεύκωμα ασπρόμαυρων φωτογραφιών, που απαθανατίζουν τον άνθρωπο, μέσα από την καθημερινότητά του, ανάμεσα σε ουρανό, γη και θάλασσα , έτσι όπως τα είδε σε Κύμη, Κονίστρες και στα γύρω χωριά η καλλιτεχνική και διεισδυτική ματιά του φωτογράφου και καθηγητή Βασίλη Διακάκη, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης την Κυριακή, στις 9 η ώρα το βράδυ στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.
 Είναι ένα λεύκωμα το οποίο διαφυλάσσει προωθεί και αναπτύσσει μέσα από τις σελίδες του την σπουδαία ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα που έχουμε ως τόπος, τόνισε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς στο σύντομο χαιρετισμό του. Το λεύκωμα αυτό, συνέχισε, είναι αφιερωμένο στους απλούς ανθρώπους, που διαμόρφωσαν την ιστορία του τόπου, διατήρησαν και παρέδωσαν στις επόμενες γενιές τα ήθη και έθιμά μας. Αναφερόμενος στον καλλιτέχνη, ο οποίος υπήρξε και καθηγητής των μαθηματικών στα γυμνασιακά χρόνια του Δημάρχου, τόνισε, ότι το λεύκωμα αυτό δείχνει από την μία την προσπάθεια του καλλιτέχνη για προβολή του τόπου του και από την άλλη την αγάπη του για δημιουργία μέσα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία.
 Την παρουσίαση του καλλιτέχνη έκανε η συντοπίτισσά μας, συγγραφέας Ελένη Λύτρα-Χαραρά, η οποία μίλησε για το φωτογραφικό υλικό του καλλιτέχνη που αρχίζει από την Κύμη, φωτογραφίζοντας με τον ιδιαίτερό του τρόπο θύρες-πηγάδια και κρήνες. Συνεχίζει με φωτογραφίες από το λιμάνι της Κύμης, όπου φωτογραφίζει ταρσανάδες, βάρκες , δίκτυα απλωμένα και ψαράδες.. Συνεχίζει με πανέμορφες φωτογραφίες από ουρανό, γη και θάλασσα σε αρμονική συνύπαρξη και τελειώνει με τον ανθρώπινο μόχθο του απλού ανθρώπου, του αγρότη με την τσάπα στο χέρι, το αλέτρι και άλλες ασχολίες και επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανισθούν.
 Κάθε έργο τέχνης οφείλει να εκπέμπει κι ένα μήνυμα, αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης τονίζει ο καλλιτέχνης στην πολύ σύντομη ομιλία του. Το κρυφό μήνυμα της εικόνας στο λεύκωμα είναι το πώς απεικονίζεται το θέμα και όχι ποιο είναι το θέμα, αποκαλύπτει ο καλλιτέχνης. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος και τον σχολιασμό τους.
 Για την υλοποίηση της έκδοσης συνέβαλαν ο Δήμος Κύμης και προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Βελισσαρίου, η οποία προλόγισε την εκδήλωση και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αρετή Μπάτσα- Θωμά.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας