Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τα βασικά σημεία του σχεδίου για την προστασία του Ασωπού είναι τα εξής:

- Για τον περιορισμό και την εξάλειψη της ρύπανσης εκσυγχρονίζεται η υγειονομική διάταξη, με βάση την οποία είχαν αδειοδοτηθεί οι βιομηχανίες της περιοχής όσον αφορά στη διάθεση των υγρών τους αποβλήτων στον Ασωπό.

- Καταργείται η κοινή αναχρονιστική απόφαση του 1969 που καθιερώνει τον Ασωπό ως αποδέκτη επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων.

-Καθορίζονται αυστηρά όρια ποιότητας των υδάτων του Ασωπού και όρια εκπομπής από τις βιομηχανίες.

- Ο Ασωπός ορίζεται πλέον ως υδάτινο σώμα για το οποίο θα πρέπει να τηρείται η οδηγία για τα νερά.

- Αναθεωρούνται οι όροι αδειοδότησης των βιομηχανιών της περιοχής

- Θεσπίζεται αξιόπιστη μεθοδολογία για τον καταλογισμό του ύψους των προστίμων.

- Οργανώνεται και εξυγιαίνεται η άναρχη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων

- Οριοθετείται ο Ασωπός και καθαρίζονται οι εκτάσεις που έχουν ρυπανθεί

- Διασφαλίζεται η εφαρμογή των μέτρων με τη θεσμική τους κατοχύρωση.

- Έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης τα έργα επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού από την Υλίκη και το Μόρνο, στο Σχηματάρι, τα Οινόφυτα, την Αυλίδα και τη Θήβα.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Δικαιοπολης (12/8/2010 12:36:46 μμ)
Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια εν γνώση τους πολιτικοί και τεχνοκράτες μασούσαν τη μαστίχα του φαφλατάδικου περί προστασίας της φύσης ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΛΙΣΜΕΝΟ για τη ΒΑΣΗ της ΕΚΤΡΟΠΗΣ το ΝΟΜΟΤΥΠΟ για το αθωωτικό του εγγλήματος κατά της ΦΥΣΗΣ στηριζόμενοι στην αναχρονιστική απόφαση του 1969 και τώρα αντελύφθηκαν? το ΕΚΤΡΩΜΑ του χουντικού νόμου οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ? πολιτικοί και τεχνοκράτες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ? - Καταργείται η κοινή αναχρονιστική απόφαση του 1969 που καθιερώνει τον Ασωπό ως αποδέκτη επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων. Για να δούμε ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ώστε οι συνταγματολόγοι μας Βενιζέλος http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html και Λοβέρδος http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/09/blog-post.html να ψηλιαστούν την συνεργεία τους δια της σιωπής της αιτίας του σκανδάλου της Μ. Μ. Λαύρας στη Σκύρο που και ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ είναι σε πλήρη εφαρμογή στο βόρειο τμήμα του νησιού της Σκύρου. http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας