Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
29 Αυγούστου η Πανελλαδική Γενική Συνέλευση για αν καθορίσουν των απεργιακό τους αγώνα. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ελλάδος αναφέρει:

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Οι Περιπτερούχοι Καπνοπώλες προετοιμάζονται για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, για να πάψουν να είναι ζητιάνοι στην ίδια την επιχείρησή τους. Είναι αδιανόητο να εργάζεσαι 18 – 24 ώρες με όλα τα μέλη της οικογένειας και να μην έχεις τη δυνατότητα να ανταπεξέλθεις στις στοιχειώδεις λειτουργικές υποχρεώσεις. Κάτω από το βάρος της πίεσης, που προέρχεται από τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης καθώς και από την ασφυκτική πίεση των εταιρειών στα πλαίσια του ανταγωνισμού, τα περιθώρια κέρδους συμπιέζονται στο ελάχιστο. Εμείς στη συνάντησή μας με το Υπουργείο Οικονομικών επιμείναμε να υπάρξει γρήγορη νομοθέτηση προκειμένου να μην δεχόμαστε συνεχείς πιέσεις στα κέρδη μας. Φυσικά εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποια πρόταση θα επιλέξουν. Εμείς ζητούσαμε και ζητάμε να υπάρξει καθορισμός ποσοστού κέρδους του 8,2% είτε με την απελευθέρωση της τιμής είτε με την επαναφορά του νομού 2127/93 είτε με την επαναφορά της μείωσης του Ε.Φ.Κ. από 67% στο 60% είτε με όποιο τρόπο επιλέξει το υπουργείο. Εμείς αδυνατούμε να εργαζόμαστε χωρίς να έχουμε στοιχειώδες μεροκάματο και αρνούμαστε να εργαζόμαστε για μεροκάματα πείνας. Με την τιμολογιακή πολιτική των τσιγάρων που ακολουθούν μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό και την ανεργία. Μέχρι σήμερα έχουν αποχώρηση από τον κλάδο 280 συνάδελφοι στον θεσσαλικό κάμπο και 1300 συνάδελφοι σε όλη την επικράτεια.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
οι εταιρείες έχουν έννομο συμφέρον να προστατέψουν τα συμφέροντά τους. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να προστατέψουμε τα δικά μας συμφέροντα. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στον πόλεμο ανάμεσα στις εταιρείες. Έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προς τους συναδέλφους για να δώσουμε μια σκληρή απάντηση σε όλους ότι παιχνίδια με το μέλλον και εις βάρος των συναδέλφων δεν επιτρέπονται. Εμείς είμαστε αυτοί που για 24 ώρες καθόμαστε και μαζεύουμε ως άμισθοι φοροεισπράκτορες τα έσοδά τους. Τόσο η άδικη συμπεριφορά και φορολόγηση της πολιτείας, όσο και ο συνεχής εμπαιγμός των καπνοβιομηχανιών μας οδηγούν να αγωνιστούμε, ώστε να υπάρξει επιτέλους καθορισμός για ποσοστό κέρδους 8,2%. Η Ομοσπονδία μας ενημέρωσε τις εταιρείες ότι όποια εταιρεία τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον μειώνει τις τιμές λιανικής πώλησης, να ξέρει ότι τα προϊόντα της αυτοστιγμή θα βρίσκονται εκτός των επιχειρήσεών μας. Καλούμε όλες τις εταιρίες για τελευταία φορά να ανεβάσουν τις τιμές των σημάτων τους, όπως επιτάσσει ο φόρος, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζεται το περιθώριο κέρδους των συναδέλφων Περιπτερούχων Καπνοπωλών, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το ποσοστό κέρδους που είχαμε στα τέλη του 2009. Περιμένουμε την απάντηση τους μέχρι τέλος Αύγουστου. Επίσης τους καλούμε να αγωνιστούν μαζί μας εφόσον θίγονται και αυτοί.
Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας (περίπτερα, καπνοπωλεία) προκειμένου να πάμε σε μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση περί τα τέλη Αυγούστου. Καλούμε όλες τις Ενώσεις να κάνουν γενικές συνελεύσεις, και να πάρουν αποφάσεις για τριήμερη ή τετραήμερη πανελλαδική απεργία, και παράλληλη απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και στη συνέχεια κλιμάκωση του αγώνα με απομάκρυνση των σημάτων που δεν αποδίδουν τα στοιχειώδη έσοδα μέχρι να υπάρξει μια δίκαιη και οριστική λύση. Στις 29 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, και ώρα 14.00 μ.μ. σας καλούμε σε πανελλαδική Γενική Συνέλευση σωματείων, ενώσεων, στο Βόλο προκειμένου να καθορίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες του απεργιακού μας αγώνα.
Αναγκαζόμαστε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, διότι κινδυνεύουμε να μπούμε στο περιθώριο της κοινωνίας. Στα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του Αυγούστου θα κοινοποιήσουμε τις αποφάσεις μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στους Βουλευτές, στην Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια, στις Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών και θα ζητήσουμε στήριξη από την ΓΣΕΒΕΕ και όλους τους κλαδικούς φορείς.
Με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε συνάδελφος μας αναγκάζεται να αγωνιστεί για να μην μείνει Άνεργος.
Αγωνιζόμαστε να μην αφανιστούμε ως κλάδος.
Για να μην αγοράζουμε κάρτες κινητής τηλ/νίας 9,82€ και τις πουλάμε 10€
Για να μην αγοράζουμε τσιγάρα 2,94€ και πουλάμε 3€
Για να μην ζούμε με τον εφιάλτη της φτώχειας.
Για να μην υπερχρεωθούμε και άλλο στο τραπεζικό σύστημα.
Για να μην γίνει εφιάλτης το δικαίωμα της επιβίωσης.
Για να μην βάλουν ταφόπλακα στις επιχειρήσεις μας.
Γιατί αργοπεθαίνουμε ως άμισθοι φοροεισπράκτορες.
Δεν επιτρέπεται να επιδοτούμε τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα ούτε τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Πρέπει να αντιληφθούν οι συνεργάτες μας Καπνοβιομήχανοι , αλλά και η Κυβέρνηση ότι τα όρια αντοχής έχουν τελειώσει.

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΟΛΩΝ
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΠΝΟΠΩΛΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ
 ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
 
Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας