Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτή Εύβοιας και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο Καρπενήσι.

«Το ΚΚΕ απευθύνεται στις λαϊκές οικογένειες μιας περιοχής όπου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν στα χέρια τους μεγάλη εκλογική δύναμη, ελέγχουν τους μαζικούς φορείς, την τοπική διοίκηση, συνολικά το μηχανισμό που χρησιμοποιείται για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα συμπεράσματα από αυτήν την κατάσταση έχουν πανελλαδική σημασία.

Γιατί ο μαζικός εγκλωβισμός λαϊκών δυνάμεων στα κόμματα του κεφαλαίου και στους συνδυασμούς τους από τη μια, αλλά και η μικρή δύναμη του ΚΚΕ, η απουσία εργατικού - λαϊκού κινήματος, που θα παλεύει σε αγωνιστική κατεύθυνση από την άλλη, συμβαδίζουν με τη συνεχή χειροτέρευση της ζωής των εργατοϋπαλλήλων, της αγροτιάς, των κτηνοτρόφων, των μικρών επαγγελματιών, των νέων ανθρώπων, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Πολλά λόγια περί περιφερειακής ανάπτυξης και στην πράξη υψηλή ανεργία, φτώχεια, εγκατάλειψη, ερήμωση των χωριών.

Ήρθε η ώρα να απλωθεί η συζήτηση, να δυναμώσει ο προβληματισμός, να διαμορφωθεί μια νέα σχέση του λαού με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζουν οι κομμουνιστές στις τοπικές εκλογές.

Ήρθε η ώρα να συναντηθεί η αγωνιστική ιστορική πορεία, με την πάλη στις σύγχρονες συνθήκες.

Το ΚΚΕ εκφράζει αυτό που βγάζει καθημερινά η λαϊκή πείρα και τονίζει στους εργαζόμενους που στηρίζουν μέχρι τώρα τα κόμματα του κεφαλαίου ότι: Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής.

Επιβάλλεται να συνειδητοποιηθεί πλατιά ότι τα προβλήματα οξύνονται και οι λαϊκές ανάγκες δεν ικανοποιούνται, γιατί ο χαρακτήρας της ανάπτυξης της οικονομίας, της ανάπτυξης του τόπου και η πολιτική που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ταξική. Εκφράζει δηλαδή τα συμφέροντα των λίγων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων, της πλουτοκρατίας.

Αν δε συνειδητοποιηθεί αυτό και δεν υπάρξει μαζικός απεγκλωβισμός, αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης και ανασκούμπωμα, δίνοντας βάρος στη συμμετοχή, στη δράση, μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, οι λαϊκές δυνάμεις θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Χρειάζεται αναμέτρηση με τα ψεύτικα διλήμματα που καλλιεργούν και διαδίδουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, για να παραπλανήσουν, να αποπροσανατολίσουν, να μπλοκάρουν τη σκέψη και την πάλη του λαού μας.

Λέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: "Οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο".

Λέει ψέματα. Επαναλαμβάνει αυτό που λένε όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου για να επιβάλλουν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, να επιβάλλουν τη λιτότητα, την κατάργηση ασφαλιστικών - εργασιακών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, τη μείωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να προσέξουν πολύ.

Δεν έχουν καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος. Δεν έχουν καμία υποχρέωση να αποδεχτούν θυσίες.

Να πληρώσει η πλουτοκρατία που καρπώνεται τα οφέλη της αντιλαϊκής πολιτικής και δυναμώνει από την εκμετάλλευση του λαϊκού μόχθου.

Να κατανοηθεί ότι κάθε υποχώρηση στην επίθεση του κεφαλαίου, κάθε "θυσία" χειροτερεύει την κατάσταση των εργαζομένων, κάνει το κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν πιο επιθετικούς.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση του επιδόματος της άδειας, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η αβάσταχτη ακρίβεια και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, αποτελούν μέσα αύξησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτήν την κατάσταση θέλει να διαφυλάξει ο πρωθυπουργός με τις θέσεις που θα προβάλει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία θα εκφράσει για άλλη μια φορά προκλητικά τη "συμπόνοια" του στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στους νέους και στις νέες από τις λαϊκές οικογένειες, δηλαδή στα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής, που γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνη.

Ο λαός έχει δύναμη στα χέρια του και μπορεί να τη δείξει, με την οργάνωση και τη συμμετοχή στους ταξικούς αγώνες. Καθημερινά, αποφασιστικά, διεκδικώντας τα δικαιώματά του, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών του, ενισχύοντας τα κριτήρια που κρίνει κάθε πολιτική δύναμη, αλλά και τους συνδυασμούς που ζητάνε την ψήφο του στις τοπικές, περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.

Ο λύκος δε γίνεται αρνί παραμονές των εκλογών. Παραμένει λύκος. Και αυτό ισχύει για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και τους συνδυασμούς τους, τους υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής και του "Καλλικράτη" που αποτελεί ένα ακόμα μέσο της πλουτοκρατίας για να προσθέσει και άλλα προβλήματα στο λαό.

Κάθε μέρα φαίνεται όλο και περισσότερο γιατί είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΚΚΕ και η στήριξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις τοπικές, περιφερειακές εκλογές.

Για να γίνει πιο δυνατή η φωνή του λαού, για να δυναμώσει η πάλη του για κάθε πρόβλημα, για να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή επίθεση και να δυναμώσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Για να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης που αντιστοιχεί στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και θα τον απελευθερώσει από το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα προβλήματα που του φορτώνει».
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας