Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η ζωγράφος, Παναγιώτα Μπακούτη στη 2η Διεθνή Μπιενάλε "Μεσόγειος 2010" της Κροατίας.

Η ζωγράφος Παναγιώτα Μπακούτη εκθέτει στη 2η Διεθνή Μπιενάλε ‘’ Μεσόγειος 2010 ’’ στη πόλη Split της Κροατίας μεταξύ 153 επιλεγμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.
Η Μπιενάλε έχει θέμα ”Το φως του κλίματος” και θα διαρκέσει από τις 23 Αυγούστου έως 13 Σεπτέμβρη 2010, στο κτίριο της Κροατικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών Milesi Palace.
Διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Tower Gallery KULA και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Κροατίας , της πόλης Split και της τοπικής αυτοδιοίκησης Δαλματίας με σκοπό την προβολή του πολιτισμού και της τέχνης.
Την επιτροπή της Μπιενάλε απαρτίζουν ο Ακαδημαϊκός Tonko Maroević και οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιστορικοί Τέχνης Ph.D. Radoslav Tomić και Ph.D. Ivo Babić.
Στα πλαίσια του προγράμματος της Μπιενάλε, πραγματοποιείται συνάντηση των καλλιτεχνών στο νησί Solta της κεντρικής Δαλματίας όπου τους παρέχεται φιλοξενία δέκα ημερών με σκοπό την πολιτιστική ανταλλαγή και τη διεύρυνση των καλλιτεχνικών ιδεών.

Η Παναγιώτα Μπακούτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα όπου διατηρεί το καλλιτεχνικό της εργαστήριο. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και τις εικαστικές τέχνες. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και το 1994 εισάγεται στο τμήμα ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στη Κατάνια της Ιταλίας. Το 2002 παίρνει πτυχίο ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης με καθηγητή τον Nunzio Solendo. Το 2003 και 2004 παρακολούθησε Παιδαγωγική και Διδακτική της τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών .
Από το 2000 έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Ελληνο -Γαλλικής Ένωσης Καλλιτεχνών NAUTE, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών IUOMA.
Δημοφιλή σήμερα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

16/9/2018
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, έδωσε το παρών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου επισκέφθηκε το περίπτερο των ΗΠΑ, στο οποίο ήταν καλεσμένος...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας