Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στις πυρόπληκτες περιοχές της Ν.Εύβοιας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πληγέντες από την πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου. Συγχαίρει τους κατοίκους που με αυτοθυσία έδωσαν τη μάχη της κατάσβεσης και απέτρεψαν ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές. Δεν είναι τυχαίο ότι για άλλη μία συνεχόμενη φορά η περιοχή του Δήμου Καρύστου δέχτηκε σφοδρό πλήγμα από τις πυρκαγιές. Η περιοχή είναι στόχος μεγάλων συμφερόντων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκεί πρέπει να αναζητήσουν τους εμπρηστές.
Οι συνέπειες είναι βαριές για τους κατοίκους, τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες, το περιβάλλον, τον τουρισμό. Αιτία της τόσο μεγάλης έκτασης καταστροφών, εκτός από τις πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες είναι η παντελής έλλειψη των αναγκαίων υποδομών για την πρόληψη από τις πυρκαγιές, την έγκαιρη καταστολή τους, όταν αυτές εκδηλώνονται. Αποτελεσματικός σχεδιασμός και μέτρα είναι ανύπαρκτα εδώ και χρόνια.
Οι πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, η μεγάλη ένταση των ανέμων καθιστούν την περιοχή "υψηλού κινδύνου", απαιτούν ειδικό σχεδιασμό, αυξημένα μέτρα. Αυτή όμως η διαπίστωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη συγκάλυψη ευθυνών που είναι συγκεκριμένες και βρίσκονται στις εκάστοτε κυβερνήσεις και στη Νομαρχία. Ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές γιατί δεν έχουν πάρει ούτε απαιτούν από την κεντρική διοίκηση τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις πυρκαγιές της 21ης και 22ης Αυγούστου και όλες τις προηγούμενες. Απαιτείται η άμεση λήψη ενός συνόλου άμεσων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Καλούμε τους κατοίκους να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν τώρα, επειδή η επικίνδυνη περίοδος για τις πυρκαγιές, συνεχίζεται:
• Άμεση ενίσχυση της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κάρυστο. Ενίσχυση του Δήμου Καρύστου με πυροσβεστικά οχήματα και άλλα μέσα.
• Λήψη μέτρων πυροφύλαξης των περιοχών με αναπτυγμένη βλάστηση. Δημοσάρη, Καστανολόγγος, Ρούκλια , Αγ. Δημήτρης, Μελησώνα, Παραδήση, Πανωχώρι Πλατανηστού κ.ά.
• Άμεση καταγραφή ζημιών για την αποζημίωση και πληγέντων (καμένα σπίτια, καλλιέργειες, γεωργικές εγκαταστάσεις, υποδομές του Δήμου).
• Αποζημιώσεις 100% των ζημιών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, στήριξη των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές.
• Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα σε Μεκουνίδα, Γραμπία, Κoκάλοι, Παλιά Χώρα, Μύλοι, Αετό. Ανάλογα μέτρα σε Λάλα, Καλύβια, Νικάση, Αλαμανέικα για τις συνέπειες από την πυρκαγιά τον Ιούλη.
• Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Καρύστου για την αποκατάσταση ζημιών και αυξημένων υποχρεώσεων αντιμετώπισης των αυξημένων προβλημάτων που προέκυψαν σε υποδομές.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων με κλιμάκιό του, με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Μαρίνο. Θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της περιουσίας του, των σπιτιών του, του περιβάλλοντος στα δικά του χέρια. Να οργανώσει επιτροπές πυροπροστασίας σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικισμό μέσα στην πόλη της Καρύστου. Να απαιτήσει όλα τα αναγκαία μέτρα».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας