Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Κονιστρών, Δημήτρης Παπαναστασίου απαντάει στην ανοιχτή επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου, Σπ.Σπύρου και τονίζει πως "η αλήθεια θα λάμψει και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί απο τα αρμόδια δικαστικά όργανα". Συγκεκριμένα αναφέρει:
Δημήτρης Παπαναστασίου, Δήμαρχος Κονιστρών Ευβοίας
Δημήτρης Παπαναστασίου, Δήμαρχος Κονιστρών Ευβοίας

Από το 2002 κατασυκοφαντούμαι και διασύρομαι ανελέητα σε μία υπόθεση που αποτελεί σκευωρία των πολιτικών μου αντιπάλων για την οποία έχω απαντήσει επανειλημμένα !! Με την πρόσφατη επιστολή του ο Κος Σπύρου επανήλθε, πλην όμως παρέλειψε τεχνηέντως και σκοπίμως να ενημερώσει τους πολίτες ολοκληρωμένα και με τρόπο διαφωτιστικό για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Παρέλειψε λοιπόν σημαντικά και καθοριστικά για την υπόθεση στοιχεία, για τα οποία οφείλω να διαφωτίσω τους πολίτες, όπως άλλωστε έκαμα και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις 2002 και 2006, κατά τις οποίες πάλι οι πολιτικοί μου αντίπαλοι χρησιμοποιώντας ταπεινά και συκοφαντικά μέσα ως κοινοί λασπολόγοι, αποτόλμησαν να με πλήξουν προσωπικά με τρόπο αβάσιμο, σαθρό και συκοφαντικό, καθώς οι πολίτες της περιοχής μου μέσα από την 30ετή πορεία μου και αγώνα για την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν το ήθος, την εντιμότητα και την πολιτική και ηθική μου ακεραιότητα καθώς και το έργο που επιτέλεσα με τους συνεργάτες μου και με εξέλεξαν Δήμαρχο τόσο το 2002 όσο και το 2006, εν μέσω αυτών των κατηγοριών, με ποσοστά 63% και 65 % αντίστοιχα.!!
Θα κάνω και εγώ λοιπόν με την σειρά μου μία ανασκόπηση των γεγονότων, όπως πραγματικά έχουν συμβεί για τελευταία φορά καταρρίπτοντας τα όσα μου καταμαρτυρεί με την από 23/08/2010 επιστολή – ανασκόπηση ο κος Σπύρου χωρίς να παραλείψω τίποτα με αντικειμενικό σκοπό να ρίξω άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
1ον. Ο Κος Σπύρου προβαίνει στην ανοιχτή επιστολή-ανασκόπηση του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στον πρόλογο αυτής, εξ αφορμής της απόρρητης επιστολής που απέστειλα στην Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, ως μέλος του κόμματος, στο οποίο όμως δεν αποτελεί μέλος ο κος Σπρύου. Είναι λοιπόν απορίας άξιον πώς δημοσιοποιήθηκε και έφθασε στα χέρια του Κου Σπύρου μια τέτοια επιστολή!!.
2ον. Σκόπιμα αποκρύπτει στην ανοικτή του επιστολή – ανασκόπηση το γεγονός ότι, ο ίδιος ο Δήμαρχος και Πρόεδρος των τριών Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΕΥΑΚ, ΔΕΠΑΚ και ΑΝΕΔΗΚ ενημέρωσε τον ΟΑΕΔ ότι οι 9 από τους 40 συνολικά εργαζόμενους - απασχολούμενους σε αυτές τις Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν εργαζόντουσαν τελικά σε αυτές. Ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης θα πρέπει να αναρωτηθεί: Αν υπήρχε ακόμα και υποψία δόλου, ο ΟΑΕΔ θα συνέχιζε και θα ολοκλήρωνε το «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» ή θα το διέκοπτε άμεσα και ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας χρηματοδότησης του προγράμματος θα ασκούσε τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για διασφάλιση του κύρους και της αξιοπιστίας του; Αντίθετα ο ΟΑΕΔ που διαχειριζόταν το επιδοτούμενο αυτό πρόγραμμα με απόφασή του, αναγνώρισε την έλλειψη δόλου και ευθύνης από την πλευρά του Δημάρχου και Προέδρου των τριών Δημοτικών Επιχειρήσεων και μάλιστα συνέχισε την επιδότηση του Δήμου με ΝΕΑ επιδοτούμενα προγράμματα!! Επίσης αποκρύπτει ότι σε έλεγχο των Ορκωτών Λογιστών στον Δήμο και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν διαπιστώθηκε ουδεμία ατασθαλία από την πλευρά του Δημάρχου και Προέδρου των τριών Δημοτικών Επιχειρήσεων.
3ον. Στην μήνυση που υπέβαλα εις βάρος των κων Κατσίκα, Πούρη και Σπύρου για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση και η οποία εκδικάστηκε έπειτα από πλείστες αναβολές στις 24/02/2010 μου πρότειναν οι Κοι Πούρης , Κατσίκας και Σπύρου, μέσω των δικηγόρων μας να την ανακαλέσω, σε μία ένδειξη καλής θελήσεως από την πλευρά μας και στην πραγματική πεποίθηση και των ιδίων, ότι ουδέποτε καταχράστηκα χρήματα, κάτι το οποίο ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν και στην συζήτηση του δικαστηρίου που αφορά το επιδοτούμενο Πρόγραμμα του ΟΕΑΔ. Μάλιστα σε ερώτηση του δικηγόρου τους στην μάρτυρα τους στη συζήτηση της μήνυσης που ανακάλεσα, αν πιστεύει ότι τα χρήματα από το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ τα καταχράστηκε ο Δήμαρχος, η μάρτυρας απάντησε αρνητικά, ότι δηλαδή δεν πιστεύει ότι τα έχει λάβει ο Δήμαρχος!!!.
4ον . Όπως πολύ καλά γνωρίζει τόσο ο κος Σπύρου όσο και οι υπόλοιποι υποστηρικτές των πράξεών του, ως δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κονιστρών, όταν σε ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ οι αποδέκτες είτε πρόκειται για Δήμο (ΝΠΔΔ) είτε για φυσικό πρόσωπο, υποχρεούνται να προκαταβάλουν τις σχετικές ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ για κάθε ένα από τους εργαζόμενους που θα υπαχθεί στο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα.. Στο ποσό λοιπόν της επιδότησης που διαπίστωσα πως έπρεπε να επιστραφεί στον ΟΑΕΔ και μάλιστα έπραξα τούτο, καθώς εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκαν στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, έπρεπε να αφαιρεθούν οι αχρεωστήτως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ Κύμης ποσού περίπου 8.500 Ευρώ. Ως εκ μαγείας όμως στις κατηγορίες που μου προσάπτονται και έτσι όπως διαμορφώθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας συμπεριέλαβαν και τις ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι η κατηγορία είναι άνω των 15.ΟΟΟ Ευρώ, για να τις καταστήσουν κακούργημα!!!
5ον. Και κάποιες διασαφηνίσεις για την ουσία της υπόθεσης: Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ' αριθ. 1425/2009 Βούλευμα του, μεταρρύθμισε εν μέρει το υπ’ αριθμ. 89/2005 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και δέχθηκε ότι όλες οι κατηγορίες που μου προσάπτονται, και οι οποίες θα εξαφανιστούν στην συζήτηση της υπόθεσής μου στο αρμόδιο Δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει εκτενώς την υπόθεση και έτσι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί και η Αλήθεια θα λάμψει, δεν συντελέστηκαν για την αποκόμιση προσωπικού οφέλους, ΑΛΛΑ προς όφελος των τριών Δημοτικών Επιχειρήσεων.!!!
6ον . Συμπερασματικά λοιπόν προκύπτουν τα εξής γεγονότα:
α. Ουδέποτε αποκόμισα κανενός είδους παράνομο όφελος όχι μόνο από την εν λόγω εκκρεμή υπόθεση, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, στην 30 έτη ενασχόλησή μου με τα κοινά, αλλά αντιθέτως η συμμετοχή μου γινόταν και γίνεται ακόμα και με κόστος προσωπικό, ηθικό και σωματικό.
β. Η μάχη για την αλήθεια και την τελική δικαίωση και λάμψη της δικαιοσύνης μέσα στα πλαίσια και τα μέσα που μου παρέχει ο νόμος, αποτελεί όχι μόνο δικαίωμα μου, αλλά υποχρέωσή μου και συνάμα δέσμευση προς του πολίτες της περιοχής που αγωνίζονται για ένα κοινό όραμα και για την βελτίωση των όρων διαβίωσης των ίδιων και των παιδιών μας.
γ. Λειτουργούσα και λειτουργώ πάντα με όραμα και ήθος που κυριαρχεί σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου πορείας, πράγμα όμως που απ’ ότι φαίνεται κάποιους ενοχλεί. Σ’ αυτούς λοιπόν απευθύνομαι και τους ενημερώνω ότι η αλήθεια θα λάμψει και εγώ είμαι εδώ για να την υπηρετώ και πολύ περισσότερο να υπηρετώ τους πολίτες του τόπου μου. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τον πολιτικό τον καταξιώνει ή τον καταδικάζει μόνο ο κυρίαρχος λαός που τον εκλέγει.
Οι επαναλαμβανόμενες αυτές μεθοδεύσεις για το ίδιο θέμα που κατά καιρούς ανασύρονται από τους λασπολόγους σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων που είναι κρίσιμες για τον τόπο, έχουν καταδικαστεί από τον ίδιο τον Λαό, που εμένα ανέδειξε Δήμαρχο με συντριπτικά ποσοστά και αυτούς τους έστειλε στα έδρανα της μειοψηφίας. Άλλωστε η χρονική στιγμή που επελέγη για να δημοσιοποιηθεί η επιστολή – ανασκόπηση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αφού είναι γνωστό εδώ και πολλές μέρες ότι την 25/08/2010 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πολιτική μου συγκέντρωση.
Θα τους συμβούλευα λοιπόν να σιωπήσουν όσο είναι καιρός, γιατί είναι βέβαιο ότι και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο λαός θα τους στείλει απευθείας στο σπίτι τους.
Τέλος σε ότι με αφορά, δεν πρόκειται να επανέλθω στην υπόθεση αυτή, όταν μάλιστα έχει επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.
 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
giwrgos (24/8/2010 8:31:33 μμ)
bravo axios o dhmarxos opws pada twra k ws dhmarxos aliveriou-kymhs tha ta paei kala exisou
? (24/8/2010 8:34:01 μμ)
o ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ,ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Κ ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ΚΑΛΕΤΣΙΟΣ Π. (25/8/2010 1:06:32 πμ)
ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΝΑΝΔΡΑ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚ. ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ..ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ..ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΛΕΓΟΜΑΙ ΚΑΛΕΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΤΗ ΝΔ ,ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ,ΕΠΑΘΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ Κ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΡΓΑ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ..ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΝ ΩΗΦΙΣΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ 2010 ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΝΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ,ΕΓΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣ Κ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΕΓΑΛ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΡΓΑ ..ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΟΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ .....
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας