Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αναφορά του Σίμου Κεδίκογλου για τα προβλήματα στη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρμαρίου.
"Η Υπουργός Υγείας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα" τονίζει ο βουλευτής Εύβοιας, σε δηλώσεις του. 

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου από την αόριστη απάντηση, που έδωσε η Υπουργός Υγείας, κα. Ξενογιαννακοπούλου Μ., σε αναφορά του Δημάρχου Μαρμαρίου, την οποία κατέθεσε και αφορά στα προβλήματα λειτουργίας του διθέσιου Περιφερειακού Ιατρείου της περιοχής.
Συγκεκριμένα, η μοναδική μονάδα υγείας στο Δήμο, υπολειτουργεί και τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες κατά την καλοκαιρινή και όχι μόνο περίοδο ταλαιπωρούνται, καθώς περιμένουν επί ώρες να εξυπηρετηθούν από την αγροτική ιατρό, η οποία δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.
Η Δημοτική Αρχή ζητά να μην υποβαθμιστεί το Περιφερειακό Ιατρείο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση όλων των αρμοδίων προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, όπως εδώ και χρόνια.
Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της απόσπασης της γενικής ιατρού κατά τις πρωινές ώρες, στο Νοσοκομείο της Καρύστου, στο οποίο εργάζονται αρκετοί ειδικευμένοι και αγροτικοί γιατροί.
Η Υπουργός απάντησε, γενικόλογα, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα δοθεί λύσει στο πρόβλημα, υποστηρίζοντας τα εξής:
«Η Γενική Ιατρός, που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαρμαρίου εκτελεί υπηρεσία στο Νοσοκομείο Καρύστου μόνο όταν εφημερεύει συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εφημεριών του, όπως προβλέπεται από την απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών και όχι σε τακτικό πρωινό ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.
Μετά δε από την εφημερία της στο Νοσοκομείο Καρύστου ακολουθεί η χορήγηση ρεπό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3754/09».
Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «η Υπουργός επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς να προσπαθεί να βρει λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των τουριστών της περιοχής».

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας