Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωσή της η Δήμαρχος Στυρέων και υποψήφια του Δήμου Καρύστου, Σοφία Μούτσου καταθέτει τις απόψεις της για τις πυρκαγιές στην Καρυστία και τον τρόπο αντιμετώπισης του γεγονότος απο ορισμένους:
Σοφία Μούτσου
Σοφία Μούτσου

Από έναν υπολογιστή στο Δημαρχείο Καρύστου, όπου βρίσκομαι σε συνεργασία με τον αγαπητό συνάδελφο, Δήμαρχο Καρύστου Σπύρο Πλατυμέση, για την παροχή κάθε βοήθειας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Δήμο Καρύστου και τους κατοίκους του, είδα ορισμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο και νιώθω την ανάγκη να παρέμβω παρότι δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα.
Εμείς εδώ δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις.
Στηρίζουμε το Δήμο Καρύστου με όσα μάθαμε από τις πυρκαγιές του Δήμου Στυρέων το 2007 και προσπαθούμε να φέρουμε όση περισσότερη ηθική και οικονομική βοήθεια μπορούμε προς την Κάρυστο, από κάθε φορέα, γιατί πρέπει να γίνουν πολλά και γρήγορα.
Προέχει η καταγραφή και η αποτίμηση των ζημιών καθώς και η άμεση αποκατάσταση των εκτεταμένων καταστροφών με έργα και εξοπλισμό που θα γίνουν με κινητοποιήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Οι καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο είναι σημαντικές και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.
Είναι άμεση η ανάγκη πρόληψης νέων πυρκαγιών με ενίσχυση και επαγρύπνηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Εθελοντών, άμεσες χρηματοδοτήσεις για κατασκευή έργων στα πρανή για τη συγκράτηση του εδάφους στα υψηλότερα σημεία, εκτεταμένων καθαρισμών όλων των ρεμάτων της περιοχής, καθώς αντιπλημμυρικών έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας για τον επερχόμενο χειμώνα.
Ο Δήμος Καρύστου αυτή την ώρα απαιτεί ουσιαστικές και άμεσες κινήσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα και όχι λόγια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, για την εξασφάλιση της δημοσιότητας.
Υπενθυμίζω επίσης σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι τόσο η Δήμαρχος Στυρέων όσο και το προσωπικό του Δήμου συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από το Σάββατο το βράδυ 21/8 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή – και κυρίως χωρίς δημοσιότητα – με ειδικό πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Στυρέων όπως γνωρίζουν καλά στη Μεκουνίδα, στον Γραμπιά, στους Μύλους, στον Αετό και στην Κάρυστο.
Η καταστροφή του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Καρύστου αλλά κυρίως η φρίκη και ο πανικός των ανθρώπων δεν προσφέρονται – κατά την άποψή μου – για συγκέντρωση ψήφων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας