Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Aναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την ανάγκη εκτέλεσης έργων στις εκβολές του ποταμού Λήλαντα, κατόπιν αιτήματος του περιβαλλοντικού συλλόγου "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ".

Ακολουθεί αίτημα του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η Αναγέννηση» του δήμου Ληλαντίων προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την ανάγκη εκτέλεσης έργων στις κλειστές εκβολές του ποταμού Λήλαντα, ώστε να προστατευθούν η περιοχή και οι κάτοικοι από ενδεχόμενες νέες πλημμύρες.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή επλήγη από τις πλημμύρες της 12ης Σεπτεμβρίου 2009 και, εκτός του ότι οι πολίτες δεν αποζημιώθηκαν για τις ζημιές, κανένα έργο πρόληψης και επέμβασης στον ποταμό Λήλαντα δεν έχει συντελεστεί.
Σύμφωνα εξάλλου με την έκθεση της 6ης Νομαρχιακής Επιτροπής για την περιοχή, επιστημονικές εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φαινόμενο της 12ης Σεπτεμβρίου 2009 έχει μεγάλη πιθανότητα να επαναληφθεί σε παρόμοιες καιρικές συνθήκες.


 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας