Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 211,92 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2010, μειωμένες κατά 21,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε 184,92 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 23,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Τα αποτελέσματα αντανακλούν το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2010 επηρεάστηκαν από την κάμψη της ζήτησης στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Επίσης, η μειωμένη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού συνέβαλε στην πτώση του κύκλου εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2010. Η Εταιρεία συνέχισε τις συντονισμένες προσπάθειες και έλαβε μέτρα για τον έλεγχο και περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών και εφοδιαστικών λειτουργιών. H βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η μείωση του σταθερού κόστους και του κόστους διακίνησης των προϊόντων και η αύξηση της παραγωγικότητας αντιστάθμισαν μερικώς τις συνέπειες της πτώσης των όγκων πωλήσεων, καθώς και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2010 ήταν 37,95 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Εταιρείας ήταν 40,35 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,9% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Ο Όμιλος παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2010 ζημιές μετά από φόρους 2,46 εκατ. ευρώ. Την αντίστοιχη περίοδο του 2009 είχε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 11,25 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά από φόρους της Εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 5,70 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 22,94 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του πρώτου εξαμήνου του 2010 τόσο για τον Όμιλο όσο και την Εταιρεία επηρεάστηκαν σημαντικά από την επιβολή έκτακτης κοινωνικής εισφοράς τον Μάιο 2010 ύψους 6,00 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο και 5,85 εκατ. ευρώ για την Εταιρεία.

Ο Όμιλος Εταιρειών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Με τρία εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, στο Βόλο, στη Χαλκίδα και στο Μηλάκι Εύβοιας, έξι κέντρα διανομής τσιμέντου καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών και ετοίμου σκυροδέματος, ο Όμιλος έχει παραγωγική παρουσία σε 29 νομούς σε όλη τη Ελλάδα και εμπορική παρουσία σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Εφαρμόζοντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση, αναπτύσσει και προσφέρει στην αγορά διαφοροποιημένα, καινοτομικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και του τελικού χρήστη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.lafarge.gr

Ο Όμιλος Lafarge είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα δομικά υλικά, κατέχοντας ηγετικές θέσεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του: Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα και Γύψο. Απασχολεί περισσότερους από 78.000 υπαλλήλους σε 78 χώρες και για το 2009 ανακοίνωσε πωλήσεις 15,9 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Το 2010 και για έκτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Lafarge ήταν μεταξύ των «100 Πιο Αειφόρων Επιχειρήσεων Παγκοσμίως». Διαθέτοντας το κορυφαίο παγκοσμίως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης δομικών υλικών, ο Όμιλος Lafarge τοποθετεί την καινοτομία στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του, στην υπηρεσία της Αειφόρου Κατασκευής και της αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.lafarge.com

 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας