Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, ο Δημήτρης Παπαναστασίου, με το συνδυασμό "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης.
Εκδήλωση του υποψήφιου Δημάρχου, Δ.Παπαναστασίου
Εκδήλωση του υποψήφιου Δημάρχου, Δ.Παπαναστασίου

Την Τετάρτη 25-8-2010, στο κέντρο “Λαμπούσα” ο Δήμαρχος Κονιστρών Δημήτρης Λ. Παπαναστασίου, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: “Καλλικράτης: Τα πλαστά διλλήματα, τα συνειδητά ψέματα, η αλήθεια και η προοπτική για το νέο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου”.
Την ομιλία παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περίπου 1.000 συνδημότες μας. Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή ανάλυση του Νόμου για το “Π-Καλλικράτης”, τις προβλέψεις, τις αδυναμίες και κυρίως τις προοπτικές που δημιουργούνται για έναν ισχυρό, βιώσιμο Δήμο, μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.

Ειδικότερα αναφέρθηκε:
1. Στην αναγκαιότητα θέσπισης του Καλλικράτη
 
2. Στις προβλέψεις του Καλλικράτη για τους Δήμους της Επικράτειας

3. Στις προβλέψεις του Καλλικράτη για το νέο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Επίσης ανέλυσε την αναγκαιότητα, την προοπτική και την απαίτηση της Τοπικής Κοινωνίας, να σταθμίσει την θέση του εν’ όψη των Δημοτικών Εκλογών και καταλήγοντας είπε:

“…Γνωρίζετε ότι έδωσα, μαζί με πολλούς άλλους, τον αγώνα για την καθιέρωση του Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και την δημιουργία στην περιοχή μας μεγάλου, ισχυρού και βιώσιμου Δήμου, που θα μπορέσει να υπηρετήσει πιστά και αυθεντικά τον τόπο μας και τους πολίτες του. Σ’ αυτόν τον αγώνα βρέθηκα στο ίδιο μετερίζι, μαζί με πολλούς άλλους Συνδημότες μας, γυναίκες και άντρες. Μετά από την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, δέχθηκα πολλές πιέσεις να καθορίσω την στάση μου για τις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι, σ’ αυτήν την μάχη θα πρέπει να πάρουν μέρος ενωμένοι όλες και όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για την προκοπή του τόπου μας και των κατοίκων του. Όλοι αυτοί που απαλλαγμένοι από «εξουσιαστικά σύνδρομα» έχουν διάθεση για προσφορά, ώστε η περιοχή μας που για χρόνια είναι εγκαταλελειμμένη, να βρει τη θέση που της αξίζει και οι Συνδημότες μας να δουν την περιοχή μας να αναπτύσσεται.
Ήδη αυτήν την περίοδο η Πατρίδα μας και οι πολίτες της, περνούν πολύ δύσκολες μέρες. Έχει διαρραγεί το μέτωπο της κοινωνικής συνοχής και το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο. Δημιουργούνται πληγές στην Ελληνική Κοινωνία που θα απαιτήσουν χρόνο και προσπάθειες για να επουλωθούν. Σ’ αυτές τις προσπάθειες η επιτυχημένη εφαρμογή του Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και να αλλάξει προς το συμφέρον των πολιτών την δεδομένη κατάσταση. Σ’ αυτήν την αναμέτρηση, πρέπει να πάρουν μέρος, άνθρωποι με όραμα, δοκιμασμένοι, και με ισχυρή παρουσία, χωρίς κάθε είδους εξαρτήσεις.
Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές αποφάσισα να δώσω την μάχη ως υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, για την εφαρμογή και προώθηση του Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής μας και την ευημερία των Συνδημοτών μας. Για το λόγο αυτό, καλώ κάθε Συνδημότη μας, γυναίκα και άνδρα, νέο ή μεγαλύτερης ηλικίας [ανεξάρτητα από τη μόρφωσή του], που θέλουν να προσφέρουν σ’ αυτήν την υπόθεση, να συστρατευθούν και να στοιχηθούν μαζί μου, ώστε αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση του Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ να έχει μέλλον και προοπτική.
Σας καλώ λοιπόν όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές αναφορές, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας και την αγωνία για την πρόοδό του, να δώσουμε από κοινού με τον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» αυτήν την μάχη, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία και την ανιδιοτέλεια των προθέσεών μας, γυρίζοντας την πλάτη σ’ εκείνους που όψιμα αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας ή που τους θέλγει η εξουσία ή που ξαναζεσταίνουν παλιές σκευωρίες και βγάζουν σκελετούς από το ντουλάπι, πιστεύοντας ότι έτσι θα παραπλανήσουν τους πολίτες.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σ’ αυτήν την μάχη έχουν εκφράσει τη βούληση να πάρουν μέρος και άλλες ή άλλοι Συνδημότες μας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν όσο το δυνατό καλύτερη επιλογή, σταθμίζοντας λειτουργίες, στάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, αυτοδιοικητικές δυνατότητες και εμπειρίες και τελικά απαντώντας στο βασικό ερώτημα «ποιος μπορεί να υλοποιήσει το Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να κρίνουν συμπεριφορές έναντι του Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και του νέου Δήμου, να επικυρώσουν ή να ακυρώσουν με την επιλογή τους τα επιχειρήματα «περί Δήμου “γίγαντα”, “αντιλειτουργικού”, “αντιαναπτυξιακού”» και να ακυρώσουν στην πράξη επιχειρήματα «περί διαφορετικότητας» που μας ταλάνισαν αφάνταστα το τελευταίο διάστημα.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους του Συνδημότες μας ότι η επιλογή μου ως Δημάρχου του νέου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εγγυάται την ισόρροπη ανάπτυξη και αποκέντρωση των νέων υπηρεσιών που εκχωρούνται από την Ν. Α. στην ευρύτερη περιοχή και ότι θα αγωνισθώ μαζί με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για τον καλύτερο καταμερισμό τους, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε Δημοτικής Ενότητας και τις υπάρχουσες υποδομές.
Απευθύνω πρόσκληση συστράτευσης με τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, να στηρίξουν μια διαφορετική πολιτική νοοτροπία, απορρίπτοντας το πελατειακό κράτος, και διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.
Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα εκλεκτός κανενός κόμματος, κανενός μηχανισμού, κανενός ηγέτη. Στο γεγονός ότι υπήρξα αυτόφωτος, οφείλεται και το ότι ποτέ μου δεν είχα εξαρτήσεις. Τη διαχρονική μου στήριξη, μου την προσέφερε η κοινωνία, και την επέστρεφα πάντα πίσω σε εκείνη, με την καθημερινή μου παρουσία δίπλα της και με την εμμονή μου να μιλώ πάντοτε αληθινά και να προτείνω ρεαλιστικές και νηφάλιες λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν για χρόνια.
Η σημερινή μου απόφαση είναι σε πλήρη σύμπλευση με τη στάση μου όλα τα τελευταία χρόνια, ότι η πολιτική ασκείται στο φως του ήλιου και διαμορφώνεται μέσα από κοινωνικές ζυμώσεις. Τα σκοτεινά πολιτικά γραφεία όπου κάποιοι εκλεκτοί και φίλοι, παίρνουν αποφάσεις προς ίδιο όφελος και ερήμην των εντολέων τους, μου ήταν πάντοτε βαθύτατα αντιπαθή.
Η δική μου υποψηφιότητα είναι μια υποψηφιότητα μακριά από μικροκομματισμούς, ιδιοτέλειες και εξαρτήσεις. Δεν έχω κρύψει ποτέ τις ιδέες και την κομματική μου τοποθέτηση. Όμως η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίχθηκε πάντα, στην συνεργασία με ανθρώπους που είχαμε κοινό στόχο και όραμα την ανάπτυξη του τόπου μας. Προφανώς και γνωρίζω τις προβλέψεις του καταστατικού (άρθρα 49,51) του κόμματος στο οποίο ανήκω. Όμως η σημερινή πραγματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως έχει διαμορφωθεί, δεν αποζητεί το χρίσμα ως αυτοσκοπό. Αντίθετα προβλέπει την ανάδειξη υποψηφίων ύστερα από διαβούλευση. Πιστεύω ότι η διαβούλευση αυτή πρέπει να γίνεται στην κοινωνία γιατί τα κόμματα δεν μπορούν πλέον να δεσμεύσουν τη στήριξη των πολιτών ούτε με υποσχέσεις ούτε με προπαγάνδες.”

Την ομιλία παρακολούθησαν πολίτες της Τοπικής Κοινωνίας - Εκπρόσωποι της Τ.Α. και Φορέων της περιοχής , οι οποίοι εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση που έγινε, κυρίως δε εξέφρασαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του ως υποψήφιου Δημάρχου του Νέου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
N.X (31/8/2010 4:06:12 μμ)
1200 ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ...ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΟΣ....
ΓΙΩΡΓΟΣ (31/8/2010 4:08:02 μμ)
η επιλογή μου ως Δημάρχου του νέου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου έγινε ο λαός θελει Παπαναστασίου
Δημήτρης (2/9/2010 2:13:36 πμ)
τα κόματα πρέπει να αφογκράζονται την κοινωνία και να την ακολουθούν , δενπρέπει να είναι ενάντια. Ο κόσμος αποφάσισε θέλει Δήμαρχο με πείρα , γνώση και αποδεκτό από την κοινωνία .Θέλει αυτόν που αγωνίστηκε με όλους τους άλλους συναδέλφους του να δημιουργήσουν τον νέο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου , θέλει Δήμαρχο ικανό και γνώστη της τοπικής αυτιδιοίκησης .
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας