Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ανοικτή συγκέντρωση  του συνδυασμού « ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου».  Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους άξονες προτεραιότητας ανά Δημοτική Ενότητα. Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία.
Υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς.
Υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς.

«Σήμερα από αυτό εδώ το βήμα δηλώνουμε, ότι είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τις ανάγκες και την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας και των κατοίκων της. Σήμερα είμαστε εδώ, δίνοντας ένα νέο αγώνα, όχι για τις καρέκλες, αλλά έναν αγώνα ώστε να δοθούν ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου! Έναν αγώνα για την ουσία και όχι για την εξουσία».

Περισσότερα από 1.600 άτομα χειροκρότησαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά όταν με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του.

Στην συνέχεια ανέλυσε λεπτομερώς τον τρόπο οργάνωσης και χωροθέτησης των υπηρεσιών στο νέο Δήμο. Την καλύτερη και πιο οργανωμένη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή. Τα πρoβλεπόμενα έργα για την ύδρευση, την οδοποιία και φυσικά το μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη βιολογικού στις προηγούμενες περιφέρειες, αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης του Βιολογικού του Αλιβερίου. Την ανάπτυξη του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα και την στήριξη των αγροτών. Τις προτεινόμενες δράσεις για τα σχολεία , τον αθλητισμό , τον πολιτισμό , την σύνταξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου(ΒΙΟΠΑ) ή Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής (ΒΕΠΕ) στο Αλιβέρι και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Δήμων που συνενώνονται.

Για την Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, προέχει η ανάδειξη σε πρότυπο πράσινο ενεργειακό κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για τον Δημοτική Ενότητα Δυστίων, η αξιοποίηση της λίμνη του Δύστου.

Για τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα είναι το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον που διαθέτει.

Για την Δημοτική Ενότητα Κονιστρών, η πρώτη προτεραιότητα είναι το φράγμα στα Μανίκια , αφενός για την υδροδότηση της περιοχής και αφετέρου για την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής.

Για την Δημοτική Ενότητα Κύμης, το Ινστιτούτο Γεώργιος Ν. Παπανικολάου και το εθνικής σημασίας λιμάνι της. Αξιοποιήσαμε κάθε ευκαιρία και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Βασικό σημείο της ομιλίας του Δημήτρη Θωμά, ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας για την υλοποίηση του αναπτυξιακού άξονα Χαλκίδα – Κύμη και την διεκδίκηση των παρακάμψεων όπως και για τον «Καλλικράτη», για τα οποία έχουν διαδοθεί αλλεπάλληλα ψεύδη.

Δεσμεύτηκε, ότι θα δράσει με τους συνεργάτες του ισοβαρώς και ισόρροπα από άκρη σ’ άκρη του νέου Δήμου. Σε αυτό το σημείο τόνισε, «κάποιοι μας καταλογίζουν ότι είμαστε τοπικιστές. Τους απαντάμε, ναι είμαστε τοπικιστές για τον Δήμο που εκπροσωπούμε τώρα, θα είμαστε τοπικιστές και για τον νέο Δήμο που αύριο θα εκπροσωπήσουμε.

Αγαπητοί φίλοι, είπε ο Δήμαρχος, δεν στηριζόμαστε σε κόμματα, ούτε σε μηχανισμούς. Στήριγμά μας είναι η ίδια η κοινωνία. Οι πολίτες αυτού του τόπου. Κι αυτό το έχουμε αποδείξει χρόνια τώρα. Πιστεύουμε σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που ασκείται μαζί με τους πολίτες και όχι μακριά από αυτούς.
 
Ακόμη αναφέρθηκε στην 8χρονη πορεία του στο Δήμο Κύμης, στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου και στην εμπειρία που απέκτησε, βάσει της οποίας θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα κάθε σημερινού Δήμου, στον διευρυμένο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά και τον Δημήτρη Θωμά να δηλώνει:

«Αγαπητοί συνδημότες, για να είμαστε σήμερα εδώ δεν ζητήσαμε την άδεια κανενός. Δεν διεκδικήσαμε κανένα χρίσμα, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Δεν εξαρτιόμαστε από καμιά κομματική απόφαση. Το μόνο χρίσμα που διεκδικούμε είναι αυτό που θα μας δώσετε εσείς. Καλούμε κάθε δημότη να έλθει κοντά μας, αφήνοντας την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι. Δεν χρειάζονται τέτοια πιστοποιητικά. Για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις. Με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, με ανιδιοτέλεια και ήθος, με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Θέλουμε να θέσουμε το νέο Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης,

ξέρουμε αποδεδειγμένα τον τρόπο, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

14/1/2019
Αποδήμησε εις Κύριον αργά το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΣΩ FACE BOOK (9/9/2010 5:08:45 μμ)
Σε συνολικό αριθμό 178 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, : ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ 32,3% ΚΥΜΗΣ: 33,2% ΑΥΛΩΝΟΣ: 28,2% ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ: 8,3% Οι ψηφίσαντες κλήθηκαν να κάνουν τις δικές τους προτάσεις όσον αφορά τον καταλληλότερο για Δήμαρχο, ελεύθερα, έγραψαν το όνομα εκείνου που επιθυμούν. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Δημήτρης Θωμάς: 33,8% Δ. Παπαναστασίου: 33,2% Ι. Σιαγιάννης 19,4% Δ. Κατσούλης: 6% Δ. Πιπεργιάς: 3,5% Ι. Κούκης: 3,1% Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι επιστημονικά και απηχούν μόνο τις απόψεις των επισκεπτών του site. Άρα δεν ενδείκνυνται για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με την δυναμικότητα των υποψηφίων και των συνδυασμών.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας