Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή της προς το Νοσοκομείο Καρύστου η Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου αναφέρεται στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην ιατρική κάλυψη των δημοτών μετά και τις αλλαγές στις εφημερίες του Νοσοκομείου.

Προς Κο Θεόδωρο Κάρυκα (Διευθυντής Διοκλείου Νοσοκομείου Καρύστου)
Κύριε Διοικητή,
Με την υπ΄αριθ. 11/02-09-2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διοκλείου Νοσοκομείου Καρύστου ορίζεται ότι λόγω επιτακτικών αναγκών του Νοσοκομείου ο ιατρός Γενικής Ιατρικής Τσουδερός Ιωάννης θα εφημερεύσει στο Γ.Ν.  – Κ.Υ Καρύστου επτά ενεργείς εφημερίες που του αναλογούν προκειμένου να καλυφθεί το πρόγραμμα εφημεριών.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα  στην απρόσκοπτη κάλυψη των δημοτών με ιατρικό προσωπικό, δεδομένου ότι και ο αγροτικός ιατρός κ. Καραμάνης Δημήτριος καλείτε επίσης σε εφημερίες.

Εξ όσων γνωρίζω οι επτά ενεργείς εφημερίες είναι το ανώτατο όριο εφημεριών και ο κος Τσουδερός ως νοσοκομειακός ιατρός δικαιούται αντίστοιχο αριθμό ρεπό για τις εφημερίες αυτές. Συνεπώς ο κος Τσουδερός θα απουσιάζει ουσιαστικά από τα ιατρεία του Δήμου Στυρέων (Στύρα, Κάψαλα, Νέα Στύρα, Ζωοδόχος Πηγή, Πολυπόταμος, Ελαιοχώριο, Κουβέλες) τουλάχιστον 14 ημέρες τον μήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Στυρέων και εγώ προσωπικά καθώς και το σύνολο των εξυπηρετουμένων δημοτών από τους παραπάνω ιατρούς, είμαστε αγανακτισμένοι και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ουσιαστική αποδυνάμωση των ιατρείων του Δήμου μας που πρόκειται να γίνει με την εφαρμογή της απόφασης αυτής.
Οι εν λόγω ιατροί εξυπηρετούν τουλάχιστον 2000 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και υπερήλικα άτομο σε μόνιμη βάση και υπερδιπλάσια τα σαββατοκύριακα καθόσον ο Δήμος Στυρέων έχει συνεχή τουριστική κίνηση.

Για την λήψη τέτοιων αποφάσεων θα έπρεπε να συνεξετάζετε και τις πραγματικές ανάγκες μιας περιοχής όπου η ιατρική περίθαλψη ήδη μόλις εξυπηρετείται στοιχειωδώς από την γνωστή σε όλους μας έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας για την ασφαλή κάλυψη των δημοτών μας με το αναλογούν ιατρικό προσωπικό.

Η Δήμαρχος
Σοφία Μούτσου
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

08/02/2018
Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» έρχεται στον Κινηματογρ...
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/02/2018
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 15 εώς την Τετάρτη 21 Φεβρο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας