Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Μπάμπης Χαραλάμπους υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις συνθήκες στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας στο Βαθύ Αυλίδας.

Η κατάσταση στο θεραπευτήριο χειροτερεύει και τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται. Το ίδρυμα περιθάλπει 86 άτομα, χαρακτηρισμένες ως πολύ βαριές περιπτώσεις, στους οποίους αντιστοιχούν 2-3 νοσηλευτές σε κάθε βάρδια που είναι επιφορτισμένοι με το πλύσιμο, την αλλαγή των ρούχων, τη χορήγηση φαρμάκων, τη μεταφορά στην τραπεζαρία και άλλα καθήκοντα.

 Η αντιστοιχία περιθαλπόμενων - νοσηλευτών είναι: 1 νοσηλευτής για 28 άτομα. Στην τραπεζαρία υπάρχει μόνο μια τραπεζοκόμος, η οποία πρέπει να ταΐσει τους περισσότερους περιθαλπόμενους και να διανείμει το φαγητό στους υπόλοιπους. Την ευθύνη για την προετοιμασία των τριών γευμάτων και την καθαριότητα των σκευών και του χώρου έχουν μία μαγείρισσα και μία βοηθός. Συνολικά, από τους 105 εργαζόμενους που προβλέπονται, έχουν παραμείνει μόλις 64. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι δικαιούνται δεκάδες ρεπό, πολλές φορές αναγκάζονται να δουλέψουν διπλοβάρδια και υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθούν ενώ μπαίνει ζήτημα ακόμα και για τις άδειες ασθενείας.

 Αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης κατάστασης είναι τα προβλήματα Υγείας των εργαζομένων, χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα που οξύνονται από την ορθοστασία και το βάρος που σηκώνουν για τη φροντίδα και τη μεταφορά των περιθαλπόμενων αφού δεν υπάρχει ο κατάλληλος, σύγχρονος εξοπλισμός.

 Σοβαρές συνέπειες υπάρχουν και στην ψυχική υγεία των εργαζομένων. Αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις κατάλληλου προσωπικού, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη γιατί το επόμενο διάστημα εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν.

 Οι απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων σε προηγούμενες ερωτήσεις του ΚΚΕ, που αφορούν προκηρύξεις θέσεων για 1 τραπεζοκόμο, 1 θέση μεταφορέα ασθενών και 1 θέση νοσηλευτή, είναι τουλάχιστον εμπαιγμός. Δεν δίνουν καμιά προοπτική για ουσιαστική επίλυση των παραπάνω προβλημάτων τη στιγμή που τα κενά είναι τεράστια, 12 κενές θέσεις στην ειδικότητα Βοηθών Μαγειρίου Τραπεζοκόμων, 3 κενές θέσεις στο Προσωπικό Καθαριότητας Σιδερωτών – Πλύντων, 6 κενές θέσεις στο προσωπικό Καθαριότητας, 15 κενές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό και 2 κενές θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού – Μεταφορέων. Επίσης είναι κενή η μια θέση που προβλέπεται να καλυφθεί από γιατρό Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας.

 Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντιμετωπίζει την πρόνοια, τις κοινωνικές υπηρεσίες ως κόστος που εμποδίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Η διατήρηση των προβλημάτων που κατατρώγουν το θεραπευτήριο και επιβαρύνουν αυτούς που έχουν ανάγκη μιας ειδικής φροντίδας αλλά και τους εργαζόμενους που εργάζονται σε πολύ σκληρές συνθήκες, αποτελεί την άλλη πλευρά της πολιτικής που ενισχύει την πλουτοκρατία με πολλά δισεκατομμύρια, με νέα προνόμια για να αυξάνει την κερδοφορία και τη δύναμή της.

 Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί :

- Σκοπεύει η κυβέρνηση να συνεχίσει τη λειτουργία του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας;
- Τι μέτρα θα παρθούν ώστε άμεσα να καλυφθούν τα κενά με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων;
- Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να εξοπλιστεί το Θεραπευτήριο με τον κατάλληλο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη μεταφορά και φροντίδα των περιθαλπόμενων;
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας