Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μέσα από μια ξεκάθαρη δημοκρατική διαδικασία, ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών, η συνέλευση των φίλων της κίνησης ανακήρυξε ως υποψήφιο δήμαρχο Χαλκίδας τον Γιώργο Φραντζή, επικεφαλής του συνδυασμού της κίνησης, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ.

Ο Γιώργος Φραντζής είναι 48 χρονών, έχει σπουδάσει χημικός πετρελαίου και έχει εργασθεί σε βιομηχανίες για πάνω από 22 χρόνια. Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στην ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), ως εργοδηγός χημικός.
Στα φοιτητικά του χρόνια είχε σημαντική συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα και στην συνέχεια εντασσόμενος στην αγορά εργασίας, έχει σημαντική κοινωνική δραστηριότητα και ιδιαίτερη συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας. Για οκτώ χρόνια ήταν σύμβουλος της κοινότητας Γλυφάδας και στην συνέχεια σύμβουλος του αναπτυξιακού συνδέσμου των παραδιρφυακών κοινοτήτων. Σήμερα είναι στη Διοίκηση του Συλλόγου Εργοδηγών Χημικών Νοτίου Ελλάδος και μέλος της προσωρινής διοίκησης της Ένωσης Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου ΕΥΒΟΙΑ – Τοπική ανάπτυξη – Κοινωνική αναγέννηση, αλλά και δεκάδων άρθρων στον περιοδικό τύπο για θέματα τοπικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, ανέπτυξε τους προγραμματικούς άξονες της κίνησης και δεσμεύθηκε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια στην εκπόνηση του προγράμματος της κίνησης με την συμμετοχή των πολιτών.
Τόνισε τις διαφορές με τους άλλους συνδυασμούς σημειώνοντας :
Εμείς δεν δεχόμαστε χρίσματα από κάποιον κομματικό μηχανισμό, αλλά πιστεύουμε βαθειά στην άμεση δημοκρατία και στην συμμετοχή των πολιτών.
Εμείς δεν έχουμε καμιά εξάρτηση από συμφέροντα και κομματικούς μηχανισμούς
Εμείς θέλουμε τον πολίτη πρωταγωνιστή και ενεργό συμμέτοχο και όχι απλό ψηφοφόρο και χειροκροτητή.
Εμείς θέλουμε ένα Δήμο με δημοκρατία, αλληλεγγύη, αξιοκρατία, συμμετοχή του πολίτη, με έλεγχο από την κοινωνία.
Εμείς θέλουμε ένα Δήμο για την κοινωνία και τους πολίτες και όχι για τους ημετέρους και τα κάθε λογής συμφέροντα.

Τέλος τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να δουν τις διαφορές με τους άλλους συνδυασμούς και να αναδείξουν ως εναλλακτική λύση σήμερα για το Δήμο της Χαλκίδας, την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ
Στο τέλος της συνέλευσης καθορίσθηκαν τα πρακτικά θέματα της εκλογικής μάχης που αφορούν το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο της κίνησης και γενικά τα ζητήματα της εκλογικής μάχης.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας