Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010 το πρωί από το Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Χειμάρα, τα εγκαίνια της οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ-Πορθμείου Γλύφας του Δήμου Πελασγίας, προϋπολογισμού 12,3 εκατ. Ευρώ.
Εγκαίνια δρόμου
Εγκαίνια δρόμου
Τον κ. Νομάρχη υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Πελασγίας κ. Χρ.Τιμπλαλέξης με μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Πελασγίας κος. Χρ.Πούλος, οι δήμαρχοι Γοργοποτάμου κ.Σπαθούλας , Υπάτης κ. Καραβάνας , Μαλεσίνας κ. Φουρλεμάδης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Η υποδοχή ήταν θερμή και όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους για την ολοκλήρωση ενός έργου που επί δεκαετίες ανέμεναν. Τον κ. Χειμάρα συνόδευαν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Κουτσογιαννακόπουλος ο Αντινομάρχης κ. Περικλής Καραίσκος και η κ. Ελένη Τσεκούρα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. Αργυρίου, η κ. Μακρή, ο κ. Κασσιός , ο κ. Κουτρούμπας, και ο κ. Καπούλας, ο Λιμενάρχης Γλύφας κ.Καλαμίδας καθώς και ο Γεν.Διευθυντής κ.Τσάμπρας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Τον κ. Νομάρχη καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πελασγίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Χειμάρα προσωπικά και τους υπηρεσιακούς του παράγοντες, για την ολοκλήρωση του έργου και τόνισε: «Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο Πελασγίας, γιατί θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και ιδιαίτερα στο Λιμάνι της Γλύφας και του Πορθμείου». Όπως σημείωσε ο κ. Δήμαρχος το έργο ξεπερνά τα όρια του Δήμου, αφού ενισχύει το εμπόριο και την συγκοινωνία ολόκληρης της Β.Εύβοιας.
Από την πλευρά του ο κ. Χειμάρας τόνισε τα ακόλουθα:
«Εγκαινιάζουμε σήμερα με χαρά και ικανοποίηση το αναπτυξιακό τούτο έργο, του δρόμου σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, το οποίο είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας και αρμονικής συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών φορέων του Δήμου. Το έργο είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή και το νομό, γιατί αφενός δίνει την ευκαιρία της επικοινωνίας με τη θάλασσα και το πορθμείο και αφετέρου γιατί αποφασιστικά συνεισφέρει στην ανάπτυξη του Δήμου της Πελασγίας. Ο δρόμος είναι μήκους 8.120 μέτρων και συνδέει την ΠΑΘΕ με τους οικισμούς Βαθύκοιλο και Γλύφα, προϋπολογισμού 12.300.000 ευρώ.
Ιδιαίτερα όμως να τονίσω με έμφαση ότι το έργο είναι έργο σημαντικής ανάπτυξης για ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια, καθώς υπήρξε πάγιο αίτημα των κατοίκων της επί πολλά έτη.
Επιτρέψτε μου επιγραμματικά να σας απαριθμήσω μερικά από τα έργα που ολοκληρώσαμε στο Δήμο Πελασγίας, τα έργα που εκτελούμε και που έχουμε σύντομα για δημοπράτηση.
Τα έργα που ολοκληρώθηκαν είναι 29 μεταξύ των οποίων και το εγκαινιαζόμενο σήμερα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 15.159.000 ευρώ. Τα έργα που κατασκευάζονται είναι 3 και έχουν προϋπολογισμό συνολικά 195.000 ευρώ. Τέλος υπό άμεση δημοπράτηση είναι 4 έργα μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή οδού Γλύφας- Φανός που δημοπρατείται τον Οκτώβριο με προϋπολογισμό 3.300.000 ευρώ (Ειδικό Αναπτυξιακό).
Επίσης μελετάται η κατασκευή ταμιευτήρα συνολικού προϋπολογισμού 3.750.000 ευρώ. (Μύλους), ολοκληρώνεται η μελέτη του Λιμανιού Γλύφας, και εκπονείται η μελέτη του Αλιευτικού Καταφυγίου. Άρα το συνολικό ποσό για το Δήμο Πελασγίας ανέρχεται σε 25.000.000 ευρώ περίπου.
Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους κ.κ. Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια για τη δημιουργική συνεργασία που είχαμε από την αρχή της κατασκευής του δρόμου αυτού μέχρι σήμερα…»Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας