Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία της χώρας και τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές ξεκινά τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά. Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.

Ως προς τα κενά στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «καλή και ελεγχόμενη», αν και θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 2.645 κατά το πρώτο κουδούνι.

Αν και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου έχει κάνει λόγο για διάψευση όσων ανέβαζαν το προηγούμενο διάστημα τον αριθμό των κενών σε δυσθεώρητα ύψη, ο τελικός αριθμός θα διαπιστωθεί τη Δευτέρα, οπότε θα φανεί πόσοι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν, πόσοι παίρνουν εκπαιδευτικές, αναρρωτικές άδειες κ.λπ.

Το υπουργείο Παιδείας καθησυχάζει για τυχόν «απρόοπτα» με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και υπόσχεται ότι όλες οι κενές θέσεις τελικά θα καλυφθούν, καθώς τις προσεχείς ημέρες θα γίνει και νέα φάση συμπληρωματικών διορισμών αναπληρωτών.

Η υπουργός Παιδείας έχει επίσης επιβεβαιώσει ότικόβονται στο 1/3 τα χρήματα που θα πάρουν εφέτος οι σχολικές επιτροπές για τα λειτουργικά τους έξοδα. Όπου υπάρξουν προβλήματα, θα επιδιωχθεί πρόσθετη χρηματοδότηση σε συνεννόηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

πηγή: www.in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας