Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Νέα απεργία για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ήδη σε αρκετά πρατήρια της χώρας η βενζίνη έχει εξαντληθεί.

Παρά το γεγονός ότι παραμένουν από τον περασμένο Ιούλιο σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, οι ιδιοκτητών Βυτιοφόρων και Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα απεργία από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Οι αυτοκινητιστές, που έχουν προαναγγείλει ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με τα οχήματά τους, διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα από τη βουλή και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει το επάγγελμά τους, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».

Η νέα απεργία των ιδιοκτητών Βυτιοφόρων αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ενώ ήδη παρατηρούνται μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα από οδηγούς που περιμένουν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ.

Σε αρκετά πρατήρια η βενζίνη έχει ήδη εξαντληθεί, ενώ πολλοί καταναλωτές καταγγέλλουν στο ΣΚΑΪ ότι υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπασταματόπουλος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών, αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν θα υπάρχει επαρκής εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα και προϊόντα

Πάντως, οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο του καλοκαιριού δεν θα επαναληφθεί, καθώς οι εταιρίες πετρελαιοειδών θα προσπαθήσουν να εφοδιάσουν τα πρατήρια με τα δικά τους βυτιοφόρα, κάτι που δεν έγινε τον Ιούλιο, καθώς οι απεργοί είχαν εμποδίσει την έξοδο τα οχημάτων από τα διυλιστήρια.

πηγή: www.skai.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας