Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η προφεστιβαλική εκδήλωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Ομιλία του Γ.Μαρίνου σε εκδήλωση της ΚΝΕ
Ομιλία του Γ.Μαρίνου σε εκδήλωση της ΚΝΕ

«Διεξάγεται μια μεγάλη αναμέτρηση.
Από τη μια πλευρά βρίσκονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που τα υπηρετούν τα δικά της κόμματα, το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ ,για να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων που βγαίνουν από την εκμετάλλευση των πολλών.
Από την άλλη πλευρά βρίσκονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης , των λαϊκών στρωμάτων που τα υπηρετεί το ΚΚΕ και το ταξικό , αγωνιστικό εργατικό –λαϊκό κίνημα που μάχονται για τα εργατικά –λαϊκά δικαιώματα και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Αυτή η αναμέτρηση που είναι σε εξέλιξη θα κριθεί από τη στάση πλατιών εργατικών –λαϊκών δυνάμεων και την επιλογή που θα κάνουν.
Στο βαθμό που απελευθερώνονται από την επιρροή των δυνάμεων του κεφαλαίου και ακολουθούν το δρόμο που αντιστοιχεί στα δικά τους συμφέροντα , ο αγώνας θα γίνεται πιο μαζικός, πιο αποτελεσματικός , θα είναι νικηφόρος.
Γι αυτό επιμένουμε , τους καλούμε να πάρουν αποφάσεις , να προχωρήσουν μπροστά , να συναντηθούν με το ΚΚΕ και το ταξικό –αγωνιστικό κίνημα , να συνταχθούν ,να υπερψηφίσουν τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές του Νοέμβρη , ξεπερνώντας δισταγμούς και αναστολές.
Να κάνουν το βήμα ακόμα και με ενστάσεις , διαφωνίες που έχουν στο ένα η το άλλο ζήτημα , για να δυναμώσει η πάλη κατά του μνημονίου , κατά της επίθεσης του κεφαλαίου και να ζυγώσει η μέρα που θα απαλλαγή ο λαό μας από τα αβάσταχτα , οξυμένα προβλήματα.
Αυτό το κάλεσμα αφορά κάθε άνθρωπο του μόχθου.
Αφορά τους ανέργους που ο καπιταλισμός και η αντιλαϊκή πολιτική τους πετάνε στο δρόμο, στα εργοστάσια , στις επιχειρήσεις .
Αφορά τους νέους και τις νέες , τους εργαζόμενους , τις λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν την αβάσταχτη ανασφάλεια , τη μείωση των μισθών και των συντάξεων , τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων , τις βαριές συνέπειες από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας , της Υγείας , της Πρόνοιας.
Αφορά τους μικρούς Επαγγελματίες , Βιοτέχνες και Εμπόρους που αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους , αγωνιούν για το αύριο και είναι καταχρεωμένοι.
Αφορά τους μικρούς και μεσαίους αγρότες που ξεκληρίζονται , θύματα της Κοινής Αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών κυβερνήσεων .Θύματα μιας μεγάλης κοροϊδίας που παίζει με τον πόνο τους προτρέποντας την αγροτιά να φυτέψει «Φωτοβολταικά συστήματα».
Αφορά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ , της Ν.Δ και των άλλων κομμάτων , αλλά και των συνδυασμών τους στην τοπική , περιφερειακή διοίκηση ,που ζούνε τον εφιάλτη του αισχρού μνημονίου που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και εφαρμόζει με τη στήριξη της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ.
Δύναμη στο ΚΚΕ , Ψήφο στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις τοπικές εκλογές και συμμετοχή στους αγώνες μαζί με το ΠΑΜΕ , την ΠΑΣΥ , την ΠΑΣΕΒΕ , την Αγωνιστική Συσπείρωση στους Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμπόρους , το Μέτωπο αγώνα Σπουδαστών , το αγωνιστικό κίνημα των γυναικών , που εκφράζεται μέσα από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Η πείρα του λαού μπορεί να ακυρώσει τις προσπάθειες που κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ να τον κρατήσουν εγκλωβισμένο.
Θέλουμε να μας κρίνει ο λαός με αυστηρότητα για να γινόμαστε καλύτεροι , να ξεπερνάμε αδυναμίες αλλά ζητάμε από τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν την ακούραστη προσπάθεια του ΚΚΕ για τα λαικά συμφέροντα και δικαιώματα , να αναγνωρίσουν ότι το ΚΚΕ πρόβλεψε την επίθεση , οργάνωσε σημαντικούς αγώνες , στήριξε τους αγώνες του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων , συγκρούστηκε και συγκρούεται με την αντιλαική πολιτική , τα μεγάλα συμφέροντα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Οι εργαζόμενοι δεν πήραν τα μέτρα τους. Έδωσαν ψήφο , δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ και πληρώνουν πολύ ακριβά αυτή την επιλογή.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για ψήφο υπέρ αυτών των κομμάτων , των παρατάξεων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και των συνδυασμών τους στις τοπικές εκλογές. Μια τέτοια επιλογή είναι αυτοκτονία. Γιατί αυτή η στάση θα χρησιμοποιηθεί για να γονατίσουν οι εργαζόμενοι ,να βυθιστούν ακόμα περισσότερο στη φτώχεια.
 Οι απαιτήσεις της ζωής και της πάλης θέτουν κατηγορηματικά το καθήκον για μαζική διόρθωση πολιτικής συμπεριφοράς και ψήφου στους φορείς του μαζικού κινήματος και στις τοπικές, περιφερειακές εκλογές.
Χαιρετίζουμε με εκτίμηση αγωνιστές και αγωνίστριες που πήραν τις αποφάσεις τους , εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ και παλεύουν με το ταξικό , αγωνιστικό κίνημα και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Αυτή η εξέλιξη είναι ανάγκη να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά , να διαμορφωθεί ένα λαϊκό ρεύμα , να διαμορφωθεί ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο που θα βάλλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.
Με την ψήφο στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα εκφραστεί με συνέπεια η λαϊκή αγανάκτηση , θα δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική , θα εναντιωθεί ο λαός στον «Καλλικράτη» , την αντιδραστική μεταρρύθμισης του αστικού κράτους που έρχεται για να προωθήσει τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.
Οι λαικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να κρίνουν πολύ αυστηρά και να καταψηφίσουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες και Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Αν ,οι υποψήφιοι αυτοί , κριθούν με συγκεκριμένα κριτήρια , τα οποία συζητά ο λαός και η νεολαία , εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:
Στήριξαν την αντιλαική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι υπέρ του Καλλικράτη.
Είναι συνένοχοι για την κατάργηση εργατικών –λαικών δικαιωμάτων , το μαρασμό των μικρών επαγγελματιών , βιοτεχνών και εμπόρων , το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.
Δεν είχαν καμία σχέση με την ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης , της αγροτιάς , της νεολαίας και σε πολλές περιπτώσεις έπαιξαν υπονομευτικό ρόλο.
Ευθύνονται για τα οξυμένα προβλήματα της κάθε περιοχής ,για την έλλειψη βασικών αθλητικών ,πολιτιστικών υποδομών, υποδομών προστασίας του περιβάλλοντος.
 «Μακριά από μας». Αυτό πρέπει να τους πούνε οι εργαζόμενοι. «Ζητείστε την ψήφο από τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετεί η πολιτική που εκπροσωπείτε όλα τα χρόνια».
Αυτό ισχύει και για τους λεγόμενους «Αντάρτες» και «Ανεξάρτητους» που κινούνται πονηρά για να αρπάξουν την ψήφο του λαού και να την πάνε προίκα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ»

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας