Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιτάχυνση διαδικασιών για εγκατάσταση Φωτοβολταικών στη Στερεά Ελλάδα. Διεκπεραιώθηκε ήδη το 55% των αιτήσεων.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου προκειμένου να ελέγξει την εξυπηρέτηση των πολιτών και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η κ. Διαμαντοπούλου είχε συνεργασία με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας κ. Αγορίτσα Παπαρίζου και τους υπαλλήλους ενώ συνομίλησε και με πολίτες που είχαν επισκεφθεί την διεύθυνση προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλλουν αιτήσεις για φωτοβολταικά ή να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους.

Μετά την εφαρμογή του Ν3851/2010 στη διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέχρι χθες Δευτέρα 13-9-2010 που έγινε η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως έχουν κατατεθεί:
1240 αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης Απαλλαγής από Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) που χρειάζεται για την εγκατάσταση Φωτοβολταικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας
58 αιτήσεις για χορήγηση Απόφασης Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για εγκαταστάσεις Φωτοβολταικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας σε προστατευόμενες Περιοχές (NATURA κλπ)
Σημείο αιχμής των υποβληθέντων αιτήσεων ήταν οι ημέρες από 28-9-2010 έως 4-9-2010 με μέσο όρο αιτήσεων περίπου 100 ανά ημέρα οι οποίες αφορούσαν κυρίως επαγγελματίες Αγρότες.
Από 4-9-2010 που, σύμφωνα με τον νόμο, άρχισε η εξέταση των αιτημάτων η υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει διεκπεραιώσει περίπου το 55% των υποβληθέντων αιτήσεων μέσα στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο και για τις υπόλοιπες αιτήσεις καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να διεκπεραιωθούν και αυτές εμπρόθεσμα.

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας