Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς, μετά την περιπέτεια με το Δήμο Χαλκίδας στην οποία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τον έσυρε, θα είναι τελικά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά (Νομάρχης Βοιωτίας).
Κλέαρχος Περγαντάς και Θανάσης Μπουραντάς
Κλέαρχος Περγαντάς και Θανάσης Μπουραντάς

Την υποψηφιότητά του για αντιπεριφερειάρχης, ανακοίνωσε πριν λίγο σε συνέντευξη τύπου, ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς, έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ, Κλέαρχο Περγαντά. Και οι δύο μίλησαν για τον κοινό αγώνα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα νίκης στις εκλογές, καθώς και για το θεσμό της περιφερειακής μεταρρύθμισης, που πρέπει να στηριχθεί και να ρίξουν το βάρος στο ΕΣΠΑ και σε έργα ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Σ' ότι αφορά τον συνδυασμό του Θ.Μπουραντά, ο ίδιος δήλωσε ότι σε μεγάλο ποσοστό θα καλυφθεί απο νύν Νομαρχιακούς του Συμβούλους. Μάλιστα τόνισε πως "Το μεγαλύτερο ποσοστό θα είναι απο μέλη του παρόντος Νομαρχιακού Συμβουλίου. Πρόκειται για στελέχη πρώτης γραμμής, που έχουν συμβάλλει στο έργο για την Εύβοια. Σαφώς και θα υπάρξει κάποια ανανέωση. Ωστόσο οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο είναι περιορισμένες (27) και ίσως στεναχωρήσουμε κάποιους φίλους ή συναδέλφους".

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το Δήμο Χαλκίδας και την εμπλοκή του ονόματος του Θ.Μπουραντά, ο ίδιος επισήμανε, ότι είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του και είχε δηλώσει πως δεν θέλει να πάει στον Α Βαθμό αυτοδιοίκησης. Όσο για τον κ.Περγαντά, δήλωσε σχετικά με την επιμονή της κυβέρνησης να κατεβάσει στην Περιφέρεια την πρώην Υπουργό, κ.Μπατζελή, ότι "δεν έχει σημασία το παρασκήνιο, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση πήγε σε αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες".

Και αν αναρωτιέστε γιατί ο Θανάσης Μπουραντάς προτίμησε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και όχι αυτή του υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο ίδιος δήλωσε πως:

1. Λόγω του αγώνα που είχε δώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να μην συνενωθεί η Εύβοια με την συγκεκριμένη Περιφέρεια, εξαιτίας της απόστασης με την έδρα της Στερεάς Ελλάδας και του γεγονότος ότι το νομό μας δεν τον συνδέει τίποτα ουσιαστικό με τους λοιπούς της περιφέρειας.

2. Δεν επιθυμούσε να πάρει στις πλάτες του τόσο μεγάλο βάρος, που δημιουργεί η θέση του Περιφερειάρχη. "Αν ήταν πριν 15 χρόνια θα το αποτολμούσα... σήμερα δεν είναι αυτός ο στόχος για καριέρα....

3. Λόγω του ότι δεν έχει ασχοληθεί με τα ζητήματα των άλλων νομών, καθότι τοπικιστής.

Απο την πλευρά του ο Κλέαρχος Περγαντάς ευχαρίστησε θερμά τον Θ.Μπουραντά για τη συμμετοχή του και επισήμανε, πως γνωρίζονται πολλά χρόνια, έχουν δώσει κατά το παρελθόν κοινούς αγώνες για ζητήματα της περιφέρειας και το ίδιο θα συνεχίσουν να πράττουν. Επιπλέον ιδιαίτερο βάρος θα ρίξουν στο ΕΣΠΑ που αποτελεί ευκαιρία για έργα και παρεμβάσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο κ.Περγαντάς εξέφρασε και την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας