Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Σχέση της γάτας με τον άνθρωπο
Οι γάτες συχνά κατηγορούνται ότι προκαλούν προβλήματα υγείας, όπως η τοξοπλάσμωση, ότι συχνά πνίγουν τα μωρά τους, ή κάνουν επιθέσεις στα παιδιά και προκαλούν αλλεργίες. Οι γάτες δεν είναι πάντα αθώες, αλλά αυτές οι φήμες είναι απλά τροφή για αυτούς που προσπαθούν να διαδώσουν την απέχθειά τους για τις γάτες.

Οι γάτες μεταδίδουν την τοξοπλάσμωση
Ευρωπαϊκές μελέτες δείχνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι κολλούν την τοξοπλάσμωση από το κρέας που δεν είναι καλά μαγειρεμένο, στο γάλα που δεν είναι παστεριωμένο και από τις ακαθαρσίες του κήπου, παρά από τις γάτες τους. Οι προφυλάξεις είναι απλές - φορέστε λαστιχιένια γάντια όταν η γάτα σας λερώνει, ή όταν ασχολείστε με τον κήπο, μαγειρέψτε το κρέας καλά, πλύντε τα λαχανικά σχολαστικά και κρατήστε τις γάτες μακρυά από τις επιφάνειες τις κουζίνας. Οι περιπτώσεις μωρών που έχουν επηρεαστεί από την τοξοπλάσμωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, γίνονται γνωστές γιατί είναι σπάνιες.

Η γάτα πρέπει να φύγει εξαιτίας του μωρού μου
Παρά τις ιστορίες των γατών που πνίγουν τα μωρά, οι γάτες αντιπαθούν τη μυρωδιά της ανθρώπινης αναπνοής και θα μείνουν γενικά μακρυά από το πρόσωπο ενός μωρού. Παρά όλους τους μύθους, υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις μωρών που δολοφονήθηκαν από γάτες και είναι σίγουρα λιγότερες από τις περιπτώσεις μωρών που δολοφονήθηκαν από τους γονείς τους. Οι γάτες βλέπουν τις κούνιες των μωρών ως άνετα κρεβάτια και τα μωρά νιώθουν τις γάτες σαν θερμά αντικείμενα για να ακουμπίσουν. Μερικές φορές μία γάτα γίνεται αρκετά προστατευτική απέναντι στο μωρό. Για να κρατήσετε την γάτα μακρυά από την κούνια του μωρού, καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε μία "κουνουπιέρα" από πάνω και όταν το μωρό μεγαλώσει, μεταφέρετε τα κυπελλάκια τροφής της γάτας μακρυά έτσι ώστε να μην έχει πρόσβαση το μωρό.

Είναι άγρια - γρατσούνισε το μικρό παιδί
Τι έκανε το παιδί και προκαλέσε τη γάτα? Οι γάτες συνήθως αγνοούν τα παιδιά αλλά θα αμυνθούν γρατζουνίζοντας, εάν το παιδί συνεχίσει και δεν λάβει το μήνυμα. Τα περισσότερα παιδιά παίρνουν το μήνυμα. Αν τιμωρήσετε την γάτα, αυτό δείχνει στο παιδί πως μπορεί να ενοχλεί την γάτα χωρίς να δέχεται καμία τιμωρία και η συμπεριφορά του θα χειροτερεύει απέναντι στην γάτα.

Μπορεί να κολλήσω AIDS από τις γάτες
Ο ιός ανεπάρκειας αντισωμάτων, που προσβάλλει τα αιλουροειδή (FIV ή FAIDS) διαδίδεται από τη γάτα στη γάτα, από τη στενή επαφή όπως ο αμοιβαίος καλλωπισμός και ενδεχωμένως το δάγκωμα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κολλήσουν τίποτα περισσότερο από την γρίπη των γατών. Ο ιός FIV έχει καλλιεργηθεί σε ανθρώπινα στοιχεία αλλά μόνο μέσα σε εργαστήριο και μόνο με την επέμβαση ειδικών επιστημόνων. Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS (HIV) μερικές φορές συστήνεται να μην έχουν γάτες ή σκύλους, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης άλλων νοσημάτων.

Πρέπει να είμαι αλλεργικός στη γάτα
Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων βγάζει το συμπέρασμα πως η γάτα πρέπει να βρει καινούριο σπίτι, μόνο και μόνο για να εντοπιστεί ο λόγος της αλλεργίας, που τις περισσότερες φορές είναι κάτι διαφορετικό από το ζώο. Αν είναι δυνατόν κάντε τεστ για να δείτε αν η γάτα είναι όντως ο ένοχος. Στην Αμερική οι ιδιοκτήτες γατών μπορούν και μειώνουν την αλλεργική αντίδρασή τους, κάνοντας στην γάτα ένα λουτρό μία φορά το μήνα, με αποσταγμένο νερό για να αφαιρεθούν τα αλλεργιογόνα από την γούνα τους. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα προϊόντα που μπορούν να μειώσουν την αλλεργική αντίδραση εάν ψεκάζονται στη γούνα της γάτας.
Λίνα Μαρμαρά
Για το ΖΩΟΦΙΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ " ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ"


 
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

Δύο ακόμη άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

21/1/2019
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ακόμη δύο άτομα για το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας