Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε συνέχεια της εισήγησης του Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ειδησεογραφικού portal www.skai.gr άρθρο του βουλευτή με θέμα «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης: μείζονα εθνική πολιτική για Πολίτες με γνώσεις και Επαγγελματίες με προσόντα.»
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Μερικά σημεία του άρθρου:
«Τα παρεχόμενα προγράμματα μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνονταν στις εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών, ούτε και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Τα προσόντα που αποκτούνταν δεν πιστοποιούντο και κατά συνέπεια, δεν μπορούσαν να συνδεθούν με την εκπαιδευτική και επαγγελματική ανέλιξη των πολιτών.
Δεν υπήρχε ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο αρχών διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, ένα ενιαίο πλαίσιο κανόνων, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό, την αλληλοεπικάλυψη και την ελλιπή αξιολόγηση των προγραμμάτων.
Ιδιαίτερα όμως σοβαρή συνέπεια, σε μία εποχή μάλιστα οικονομικής κρίσης, είναι ότι η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των δράσεων Δια Βίου Μάθησης υστερούσε σημαντικά σε σχέση με τους δημόσιους πόρους που επενδύθηκαν σε αυτές τα τελευταία χρόνια.
Αρκεί να δούμε ότι μέσω του Γ΄ΚΠΣ διατέθηκαν περίπου 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ για εκπαίδευση και κατάρτιση χωρίς κανένα μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Με το νέο νόμο επιχειρείται να μπει τάξη, να εξασφαλισθεί η διαφάνεια, να χτυπηθεί η σπατάλη, να αξιοποιηθούν σωστά και αποδοτικά τα δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται στη μη τυπική εκπαίδευση, δηλ. στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και στη γενική εκπαίδευση ενηλίκων. Με το νέο νόμο μπαίνει τέλος στην εποχή όπου στην Ελλάδα «είσαι ό,τι δηλώσεις».
 
Το πλήρες άρθρο του βουλευτής όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: http://www.skai.gr/news/opinions/
http://www.skai.gr/news/opinions/article/151951/anaptyxi-tis-dia-vioy-mathisis-meizona-ethniki-politiki-gia-polites-me-gnoseis-kai-epaggelmaties-me-prosoda-/


 
Δημοφιλή σήμερα

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας